I helgen sågs en älg på öarna i fjorden, i måndags kom den simmandes mot Gårda brygga. Foto: Agneta Lidholm

 

Älgen som i helgen sågs till ute på Ramnö fortsätter att simma omkring i fjorden.

I måndags kväll fanns den på plats nära Gårda brygga.

 

En av dem som såg älgen i måndags var Agneta Lindholm, som också fångade den på bild.

– Jag såg hur den försökte ta sig upp, men det verkade inte som att den lyckades. Jag tror att den kanske blev rädd för ett skrammel som kom från ett hus i närheten, den brölade och simmade iväg igen, säger hon.

 

Men Lennart Andersson som är vice ordförande i Jägareförbundets jaktvårdskrets i Kungsbacka och mångårig jägare tror inte att det är någon fara.

– Nu har jag ju inte sett den här älgen, så jag kan naturligtvis inte säga med 100 procent, men om en älg bara har benen i behåll kan  den simma långt. Den simmar lätt över hela fjorden, precis som ett vildsvin. Kan den ta sig upp på en ö, kan den också ta sig upp på fastlandet.

Enligt Lennart Andersson är de inte ovanligt att älgar väljer att simma bara för att transportera sig, och hänvisar bland annat till SVT:s slow tv-serie Den stora älgvandringen, där man bland annat kunde se älgar simma över Ångermanälven.

– Att älgar brölade är inte heller något konstigt, de ger en hel del ljud ifrån sig.  

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.