Annons

Åbergs djungeläventyr till Kungsbacka

Vissa minns dem från sent 70- eller tidigt 80-tal. Nu kommer en moderniserad version till stan signerad originalversionen av Trazan Apansson.
– Figurerna återuppstår, säger manusförfattaren Lasse Åberg.

Nöje & Kultur | 08 Mars 2020 15:00

Nassim Al Fakir och Christian Åkesson spelar djungelkaraktärerna Trazan och Banarne.

FOTO: Pressbild / Mikael Eriksson

Det har gått 44 år sedan det först begav sig. Nu får de populära karaktärerna Trazan och Banarne nytt liv i familjeföreställningen Banankontakt, en helt nyskriven musikal där Lasse Åberg bjuder på både spänning, humor och äventyr. Däremot har såväl han själv som Klasse Möllberg lämnat över stafettpinnarna till nya och för målgruppen kanske mer kända förmågor.

– Ja figurerna återuppstår, och de är i samma ålder som när det begav sig. Men nu kommer Trazan och Banarne att spelas av de otroligt duktiga Christian Åkesson och Nassim al Fakir, berättar Lasse Åberg.

De som minns eller följt Electric Banana band kommer även att känna igen sig i musiken.

– Det har varit lite av ett pussel där vi fått in en hel del gamla låtar, men det förekommer också nyskrivet material av mig och Janne Schaffer.

Nya karaktärer

Trazan och Banarne – Banankontakt, är en föreställning som utspelas i djungeln. Showen bär budskap om att rädda regnskogen och ta hand om vår miljö, och i den här upplagan har ett par nya karaktärer skrivits in i handlingen.

Charlotte Strandberg, känd från bland annat humorserien Svensson Svensson, spelar den ondskefulla Fröken Öken.

– En elak kvinna som älskar öknen och vill skövla regnskogen, och som med olika tricks försöker få Trazan och Banarne att sälja djungeln, berättar en exalterad Charlotte Strandberg.

Fröken Öken och Herr Kameleont spelas av Charlott Strandberg och Christoffer Wollter.

Till hjälp har hon den märklige Herr Kameleont som spelas av Christoffer Wollter, känd bland annat från filmen Återträffen.

– Herr Kameleont har ingen värdegrund alls och gör precis det som Fröken Öken vill. Samtidigt ställs Herr Kameleont under dilemmat om han vill vara god eller ond, förklarar Christoffer Wollter.

Föreställningen Trazan och Banarne – Banankontakt, har premiär till hösten och kommer till Kungsbacka teater den 9 oktober.

Läs även: Lasse Åberg har spegeln mot svenska folket.

 

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Lyckad drive-in-modevisning

Jobb & Pengar – Det här hade jag aldrig kunnat tro. Det är nästan så tårarna trillar! Det var rusning nä...

Fram med möbler och klocka!

Nyheter Klockan två i natt förlorar vi en timme igen. Det är alltså dags att ställa om till sommartid. ...

Tänd hoppet med släckta lampor

Politik I kväll lördag uppmanas vi att släcka lamporna när det återigen är dags för Earth ...
Annons