Vädret idag
Klart
16°C
Prognos juni 16, 2019
dag
Mestadels molnigt med skurar
18°C
 

Abbes gatukök ska bort

I sju år har Abbe Chamoun drivit gatuköket i Hede. I veckan fick han besked om att det inte blir han som flyttar in när det nya stationshuset står klart. Pressbyrån vann.

– Jag är i chocktillstånd! Vad har de som inte vi har? Varför vill kommunen krossa en hel familj och ett välskött familjeföretag, säger en förtvivlad Abbe.

 

Tre anbud om att driva kioskbutik vid Hede station kom in till kommunen och två gick vidare, Hede gatukök och Reitan Convenience Sweden AB som driver Pressbyrån i Sverige. Båda uppfyllde samtliga kvalificeringskrav. Enligt tilldelningsbeslutet lämnade den ekonomiskt muskulösa koncernen bakom Pressbyrån det mest fördelaktiga anbudet.

För Abbe som under årens lopp haft regelbunden kontakt med tjänstemän från kommunen var det självklart att han var den som skulle driva kiosken i det nya stationshuset, att det skulle upphandlas kom som en blixt från klar himmel.

– De lovade att hjälpa mig när det var dags men jag visste ingenting. Ingen har informerat mig. Tre dagar innan tiden gick ut kom det en från kommunen och frågade om jag gjort klart. Jag fick anlita en konsult, säger Abbe som under årens lopp haft det kämpigt många gånger. Bland annat har ombyggnaden av Hede station inneburit ekonomiska konsekvenser för honom, liksom nu när trapporna renoveras.

– Jag fick låna en kvarts miljon för att klara det men jag litade fullständigt på dem och väntade på att det nya huset skulle stå klart. Jag står här 15 timmar per dag och hade planerat att kanske kunna anställa en person när jag flyttat in i den nya lokalen.

Abbe säger att han haft förtroende för kommunen men att han känner sig grundligt sviken av myndigheterna. Han kommer att överklaga.

– Jag har bara några dagar på mig och har fått anlita en jurist. Varför ska jag behöva lägga hundratusentals kronor på det för att få tillgång till en lokal? Jag vill gärna fortsätta driva min verksamhet och försörja min familj, säger han.  

 

Bildtext:
Chockbesked. Abbe som driver Hede gatukök är förtvivlad. Han förlorade upphandlingen och får inte driva vidare sin verksamhet i det nya stationshuset. Flera av Abbes stamkunder har hört av sig och är upprörda. "Jag har fått ett muntligt löfte, de har varit här och visat mig ritningar och lovat att sätta den här kiosken framför alla", säger han.  

foto: Christina Nordwall

 

 

 

 

Christina Nordwall
Reporter och redigerare 0300- 52 13 62

TYCK TILL: Kommentera artikel

2 comments

 1. Felicia
  maj 24th, 2018 8:12

  Idioter som lovar en sak och sen gör något annat.. han bli lovad sin plats i det nya resecentrumet då han vill fortsätta sitt familjeföretag som han brinner för och en dröm blir sann då han lovas en plats, ett nytt kök och massa annat.
  Det är så jävla synd att allt detta krossar dom på några sekunder och han byts ut på grund av pengar…. Ni borde ta och skämmas!! Vad liknar ni för kommun som om ni går imot något ni lovar då Abbe har lagt sin framtid i era händer under 7 års tid….Om någon ska stå och sälja korv, dricka eller godis så är det Abbe!

  Reply

 2. Mattias
  maj 28th, 2018 15:42

  Fruktansvärt hur en kommun kan göra såhär, man blir så jäkla arg!

  Här har vi ett litet familjeföretag som kämpar på och ser fram emot att få flytta in i den nya lokalen och självklart hoppas på att tillväxten ska öka i företaget och kanske till och med anställa någon, och så kommer kommunen o spottar en i ansiktet.

  Hur kan en kommun få bete sig så här!

  Fy sjutton för kommunen och alla inblandade! Gör om gör rätt!!

  Reply

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

NYHETER

DebattLäs mer >>

ANNONS

TYCK TILL:

6 000 står i bostadskö i Kungsbacka. Är du nöjd med ditt boende?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERLäs mer >>

Fredag 14 juni

Kl 9.30–11.30 Öppen förskola i Tölö församlingshem.

Kl 10–12 Drop-in kafé på Anhörigcenter. 

kl 12–15 Skattjakt runt Naturum Fjärås Bräcka tillsammans med Fjärås AIK. 

kl 14–16 Afternoon Tea i Tölö församlingshem. 

kl 19 The Cadillac Band spelar på Hasses Loge. 

Lördag 15 juni

Kl 9 Club Show för Labrador retriever på Tjolöholms slott. 

kl 10.30–13 Hantverksstund på Högenstugan,...

Läs Mer

Så här funkar eNH!