Vädret idag
Soligt
17°C
Prognos juni 27, 2019
dag
Mestadels soligt
22°C
 

”Abbe har fått information”

”Abbe Chamoun har vid flera tillfällen fått information om att det krävdes anbud.” Det hävdar kommunledningen efter den kraftiga kritiken mot upphandlingen av kiosken i Hede station.

 

Att Abbe Chamoun lämnade in ett ofullständigt anbud och att upphandlingsavdelningen helt lagligt gav driften av kiosken till Pressbyrån, är det knappast något tvivel om.

Men frågan är vilket stöd Abbe fick under processen, vilken information han fått och vilka löften som gavs.

Här står ord emot ord. Abbe själv menar att han i princip lovats att flytta in när stationen står klar, och att han inte förrän tre dagar före anbudstiden gick ut förstod att han var tvungen att lämna ett anbud.

Alla de som varit ansvariga för byggprocess och arrenden har antingen slutat eller pensionerats, så det är svårt att få fram exakt information.

Men kommunledningen går nu ut med ett pressmeddelande där man visserligen beklagar Abbe Chamouns situation, men slår fast att man inte gjort något fel. Information ska också ha getts om upphandlingen.

”Emma Kjernald, Samhällsbyggnadschef, har pratat med sina anställda som intygat att de vid flertal tillfällen varit i kontakt med, och informerat Abbe om den kommande upphandlingen” skriver kommunikatören Hanna Littorin till Norra Halland.

Samtidigt fortsätter stödaktionerna. Dels finns Facebookgruppen Stötta Abbe, dels en namninsamling på aktionssidan skrivunder.com. Där har flera hundra personer skrivit på.

Abbe Chamoun hoppas fortfarande att på den juridiska vägen få rätt. En annan lösning är att samarbeta med Pressbyrån och driva kiosken under deras varumärke. Där har kontakter tagits.

Kristian Alm
Reporter 0300- 52 13 66

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

NYHETER

DebattLäs mer >>

ANNONS

TYCK TILL:

Brukar du vattna dina rabatter i trädgården med kranvatten?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERLäs mer >>

Tisdag 25 juni

Kl 10.30 Dramatiserad barnvisning på Tjolöholms slott. 

Kl 12–13.30 Tisdags-träff i Varlakyrkan. 

Kl 13.30–15.30 Drop-in kafé på Anhörigcenter, Västergatan 23. 

Kl 19-20 Sommargympa på gräsmattan bakom församlingshemmet vid Onsala kyrka, oavsett väder. Arr: Onsala gymnastikförening och Onsala församling.

Onsdag 26 juni

Kl 11–12.30 Senior i Kungsbacka/träffpunkterna anordnar bingo på Mötesplats...

Läs Mer

Så här funkar eNH!