Annons

"Abbe har fått information"

”Abbe Chamoun har vid flera tillfällen fått information om att det krävdes anbud.” Det hävdar kommunledningen efter den kraftiga kritiken mot upphandlingen av kiosken i Hede station.
Nyheter | 30 Maj 2018 10:07

”Abbe Chamoun har vid flera tillfällen fått information om att det krävdes anbud.” Det hävdar kommunledningen efter den kraftiga kritiken mot upphandlingen av kiosken i Hede station.

 

Att Abbe Chamoun lämnade in ett ofullständigt anbud och att upphandlingsavdelningen helt lagligt gav driften av kiosken till Pressbyrån, är det knappast något tvivel om.

Men frågan är vilket stöd Abbe fick under processen, vilken information han fått och vilka löften som gavs.

Här står ord emot ord. Abbe själv menar att han i princip lovats att flytta in när stationen står klar, och att han inte förrän tre dagar före anbudstiden gick ut förstod att han var tvungen att lämna ett anbud.

Alla de som varit ansvariga för byggprocess och arrenden har antingen slutat eller pensionerats, så det är svårt att få fram exakt information.

Men kommunledningen går nu ut med ett pressmeddelande där man visserligen beklagar Abbe Chamouns situation, men slår fast att man inte gjort något fel. Information ska också ha getts om upphandlingen.

”Emma Kjernald, Samhällsbyggnadschef, har pratat med sina anställda som intygat att de vid flertal tillfällen varit i kontakt med, och informerat Abbe om den kommande upphandlingen” skriver kommunikatören Hanna Littorin till Norra Halland.

Samtidigt fortsätter stödaktionerna. Dels finns Facebookgruppen Stötta Abbe, dels en namninsamling på aktionssidan skrivunder.com. Där har flera hundra personer skrivit på.

Abbe Chamoun hoppas fortfarande att på den juridiska vägen få rätt. En annan lösning är att samarbeta med Pressbyrån och driva kiosken under deras varumärke. Där har kontakter tagits.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Nu kommer kamerorna upp

Blåljus Den här veckan börjar monteringen av fler övervakningskameror i Kungsbacka. Först ut är Kungsbacka station och gå...

Abbe får 300 000 i förlikning

Jobb & Pengar I dagarna har Abbe Chamoun flyttat in i Hede station för att driva Pressbyråkiosken. Nu får han 300 000 kronor i ersättning för konflikten med kommunen.

Stationshuset öppet i Hede

Nyheter Nu öppnas Hede stationshus  exakt ett år efter första spadtaget. Men det dröjer till mars innan det är dags för officiell invigning.
Annons