ÅSIKTER 2022-09-01 KL. 11:45

Krönika: Trädgårdshäng i källarmörkret

Av Annika Lundby

Krönika: Trädgårdshäng i källarmörkret

Härom dagen var dottern ute och tvättade sin fina lila cykel. Efter tvätten stod den där skinande ren i kvällssolen. Men en sak störde mig. Skruvarna som håller fast stänkskyddet hade efter ett år börjat rosta. Och när jag kollade mer noggrant såg jag att alla skruvarna på hela cykeln rostade. Detta kickade igång något som ofta kommer upp till diskussion i vårt hem, nämligen hur svårt ska det vara att tillverka något där alla delar fungerar ihop.

Går vi vidare till husgeråd gav jag sambon en fritös i födelsedagspresent. Perfekt på alla sätt och vis tyckte jag då det stod att alla delar skulle kunna diskas i diskmaskin. När fritösen packades upp insåg vi direkt att handtagen i plast absolut inte skulle gå att diska utan att de skulle tappa färgen och bli matta. Och efter att ha kört behållaren som man friterar i visade det sig att den del som släpper ut oljan gick från glansig metall till att bli matt och börja ärgade. Och sedan ska vi inte tala om den dyra teflonpannan där det även där stod att den skulle klara maskindisk snabbt tappade både färg på handtag och sin beläggning.

Det som verkligen fick mig att baxna av förvåning var när vi förra sommaren skulle montera ihop våra nya trädgårdsmöbler. Som man ska läste jag instruktionerna och trodde inte mina ögon när jag läste att trädgårdsmöblerna inte får stå i direkt solljus. Skojade de? Trädgårdsmöbler borde ju, i alla fall enligt mig, kunna användas när solen skiner. Personligen var inte min tanke att placera utemöblerna i en mörk källare för att de inte ska utsättas för solens strålar.

Kanske borde man läsa lite noggrannare på insruktionerna för de saker man köper. Kanske kommer jag att upptäcka att de där regnkläderna jag köpte inte tål regn eller att frysen inte tål minusgrader eller kanske skulle det kunna vara så att ugnen går sönder om du placerar mat i den.

SENASTE TV-NYHETERNA

SD besvikna
NYHETER 2022-09-27 KL. 11:15

SD besvikna

Alliansen fortsätter styra i Kungsbacka

Populära badet får nya toaletter och duschar
NYHETER 2022-09-27 KL. 08:00

Populära badet får nya toaletter och duschar

NYHETER 2022-09-27 KL. 06:59

"Säkerheten har högsta prioritet"

Talmansomröstning första punkten i riksdagen
NYHETER 2022-09-26 KL. 20:00

Talmansomröstning första punkten i riksdagen

Jan Riise (Mp) och Carita Boulwén (Sd) första dag på nya jobbet innebar framröstningar av fyra talmän.

Kommunen rustad inför höstmörkret
NYHETER 2022-09-26 KL. 17:00

Kommunen rustad inför höstmörkret

Högen med trasig belysning har betats av

Fler nyheter