ÅSIKTER 2022-04-30 KL. 14:00

Krönika: Ett stort tack!

Av Louis Herrey

Krönika: Ett stort tack!

Norra Hallands stödgala för Ukraina förra veckan får fem av fem möjliga stjärnor. Det låter kanske märkligt att säga det, med tanke på att man inte borde recensera en föreställning man själv deltog i. Men oberoende av min och broder Pers medverkan – vi var självfallet ärade att få vara med – så upplevde jag en kväll med mycket talang, värme och medmänsklighet. Och jag vill egentligen bara tacka alla som gjorde detta till en mycket speciell kväll.

Naturligtvis, om man fick önska så hade jag inte velat ha en stödgala för Ukraina. Jag önskar istället att det rådde fred. Jag önskar att familjer inte var splittrade. Jag önskar att de oskyldiga slapp lida. Men nu är situationen som den är, och det är allas möjlighet – och plikt, skulle jag vilja säga – att hjälpa till med alla de medel vi har.

Så jag vill rikta ett stort tack till tidningen Norra Halland för detta initiativ. Jag har personligen hört samtalen i ledningsgruppen, om hur ivriga de har varit att använda sina resurser för att kunna göra en skillnad. Som de själva har sagt: ”Ingen kan inte göra allt, men alla kan göra något.”

Sedan ett stort tack till alla som ideellt ställde upp, först till Kungsbackateatern med producent Deborah Haugaard. Jag har varit på många scener i mitt liv, men detta är helt klart en av de bättre. Allt var så välplanerat och vi artister kände oss varmt omhändertagna.

Ett stort tack till Ulf och Åsa Nomark som var galans värdpar. Vilka proffs! De ingav stort förtroende, fick alla deltagare att känna sig trygga och bjöd såklart på musikaliska godbitar. Vi ska vara tacksamma över att ha båda dessa glädjepiller i vår kommun.

Ett stort tack till Per Fritzell och Jan Rippe från Galenskaparna/After Shave. Tillsammans utgjorde de ryggraden i galan. Vilken värme. Och humor. Ja, humor, som trots allt är så viktigt mitt i sorgen. Per Fritzell ställde dessutom upp som saknade broder nummer tre, Richard, när vi sjöng Diggiloo. Han gjorde det med sådan bravur att jag tror han får behålla jobbet.
Ett stort tack till Juli von Lou. Håll ett öga på henne i framtiden. Det var många som prisade hennes ljuva röst efteråt.

Ett stort tack till Jamladies. Vilken show de bjöd på! Deras scenkostymer var lika spektakulära som deras röster, och sångerna de framförde ingav mycket hopp.
Ett stort tack till Cecilia Vokalensemble och Göteborg Gospel. Körsång är ett måste i dessa sammanhang, och här levererades det med besked måste jag säga.
Ett stort tack till Rickard Nordqvist, initiativtagare till Insamling Ukraina. Tack vare Richard och hans medarbetare har tusentals ukrainare fått sig förnödenheter tilldelade, och flyktingar har fått lokal hjälp av Kungsbackabor. Vi behöver fler personer som Rickard ibland oss.

Ett stort tack till Per, min bror. Utöver Diggiloo sjöng vi två av hans vackra ballader. En av dem, Utan någon att älska, handlar om att allt det vackra i denna värld är inte värt så mycket om man inte kan dela det med någon man älskar.

Jag tänker oundvikligen på alla de ukrainska kvinnor och barn som lämnat sina män och pappor för att komma till länder som Sverige. Jag tänker på det vackra och fina de får uppleva, bland annat den kärlek de får känna från det svenska folket. Men samtidigt som det är lovvärt är det också smärtsamt. För de kan inte dela detta vackra med sina män. Allt de vill är att bli återförenade.

Men ändå, för vad det är värt, till sist vill jag säga till dig som kom till stödgalan eller på något sätt bidrar med att lindra de nödställdas situation, tills familjerna kan bli återförenade igen, det är du som ska ha det största tacket.


SENASTE TV-NYHETERNA

Hjälp - vi har blivit med höns!
JOBB & PENGAR 2022-05-27 KL. 09:00

Hjälp - vi har blivit med höns!

Kanske privatisering - men inte nu
KULTUR & NÖJE 2022-05-27 KL. 07:00

Kanske privatisering - men inte nu

Nya arbetssätt ska ge fler tillgång till Kulturskolan

Resor under pandemin blev till bok
KULTUR & NÖJE 2022-05-26 KL. 17:00

Resor under pandemin blev till bok

Åsabon Jan Hansson hittade nya favoritstäder

Fjärås vände underläge till seger
FOTBOLL 2022-05-26 KL. 14:17

Fjärås vände underläge till seger

Veteranrally lockade många
KULTUR & NÖJE 2022-05-26 KL. 11:20

Veteranrally lockade många

Framgångsrikt arbete mot barnfetma
NYHETER 2022-05-26 KL. 09:00

Framgångsrikt arbete mot barnfetma

Victor Palm satsar på film i Los Angeles
FAMILJ 2022-05-25 KL. 20:00

Victor Palm satsar på film i Los Angeles

”Mål behövs men resan är det viktiga”

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

NYHETER 2022-05-27 KL. 16:00
Lanbit i gång igen

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Fångar legendarer under promenad

Fångar legendarer under promenad

Det är ”raidhour” och utanför Villa Solbacka har ett 20-tal personer samlats. Ikväll finns chansen att fånga legendariska Pokémon. – Vissa Pokémon måste man vara flera för att fånga, tanken med det är att man ska samarbeta, säger Malin Börjesson som i stort sett dagligen spelar Pokémon GO.