Det har varit en lång process för att få fram företagsmark i Fjärås. Nu är första företaget klart för Duvehed. Om ett år hoppas Bluebird Medical kunna flytta in i nya lokaler.

FOTO: Kristian Alm

Bluebird Medical har idag kontor i Kungsbacka och lager i Smålandsstenar. Sammanlagt arbetar runt tio personer i företaget, och tanken är nu att samla allt i Fjärås i nya lokaler intill motorvägsavfarten. Det innebär att de fem tjänster som i dag finns i Småland flyttas hit.

– Vi hoppas att det här på sikt ska ge oss utrymme för expansion och fler anställda, säger ägaren och vd:n Jens Wilhelmsson.

Bluebird har funnits i nio år och är en liten grossist i sjukvårdsbranschen.

– Vi säljer allt som behövs för en vårdcentral, och köper både från andra Kungsbackagrossister som Mediq och Codan, och direkt från leverantörer.

Företagets omsättning har vuxit kraftigt de senaste åren, från 11 miljoner 2011 till 38 miljoner 2019.

Även om avtalet skrivs under på tisdagen i kommunstyrelsens arbetsutskott, lär det dröja innan Bluebird Medical flyttar in.

– Det blir en hel del jobb. Tomten är inte avstyckad ännu, och bygglovet inte klart. Om allt går perfekt kan vi möjligen flytta in i slutet av 2020, säger Jens Wilhelmsson.

Med tanke på att det just nu är ont om verksamhetsmark i Göteborgsregionen är efterfrågan stor.

– Vi räknar med fler etableringar under 2020, säger Elinor Filipsson, näringslivschef Kungsbacka kommun i ett pressmeddelande.