Kollage

FOTO: Kollage

Hallå där…

… Mattias Johansson, spelande tränare i Frillesås BK, som fick i uppdrag att av ordföranden Lars-Johan Svanström att bjuda på sig själv i Försäsongens mästare där representanter från samtliga elitserieklubbar gör upp i en individuell tävling. Vad var det som hände i första delen?

– Det var en teknikbana på tre varv. Första varvet kändes otroligt bra, så jag kände att jag går för det här. På andra varvet hoppade bollen men jag bromsade inte utan svängde runt till baklänges, problemet var att bollen inte ville följa med. Jag glömde att kamerateamet står mitt i den skarpa kurvan jag skulle in i. Jag klippte den första kameramannen och han som körde drönaren. Han offrade ryggen för att rädda drönaren. Sjuk som jag är var tanken bara att jag inte skulle komma sist. Jag hann köra klart innan jag tänkte på hur det gick för dem.

Hur gick det för dem?

– Hade de skadat sig hade det inte kunnat vara på videon. Jag får bjuda på det när jag gjorde bort mig så. Allt gick bra så det är därför man kan skratta åt det.

Om vi lämnar Försäsongens mästare. I veckan avgörs World cup och FBK är med för första gången. Hur är läget i laget?

– Det är bra men lite ovisst. Vi har spelat lite mindre de senaste veckorna. Efter försäsongen hittills känns det så bra som vi hade kunnat önska oss. Det gäller att vi kommer rätt in i turneringen om vi ska kunna ta oss vidare.

Ni möter de ryska mästarna Neftyanik, Sandviken och Motala. Vad är målsättningen?

– Nummer ett när vi möter riktigt bra lag är att vi ska ha en tillräckligt bra defensiv för att hänga med resultatmässigt.

 

Se hela Försäsongens mästare här.