Annons

Pirrig morgon på hummerauktion

Första hummertinorna kastades i havet i går, i dag föll klubbslaget för den första hummern på fiskeauktionen i Göteborg.
Hummer nummer två tog sig sedan landvägen till Kungsbacka.
Nyheter | 24 September 2019 10:20

Reijhan Softic köpte dryga dussinet humrar på årets första hummerauktion.

FOTO: Daniel Blomqvist

Årets första hummer klubbades för 52 000 kronor kilot, hummer nummer två gick för ett kilopris på i sammanhanget mer modesta 1080 kronor.
– Jag budar aldrig på den första, allt över 10 000 kronor är en överdrift, säger Reijhan Softic på Fiskmakar’n.
Då är årets pris på fösta hummerlådan ändå i sammanhanget lågt, i fjol gick den för 83 000 kronor kilot, 2012 var ett rekordår med ett kilopris på 102 000 kronor.

Totalt köpte Reijhan Softic in 12-13 humrar på sammanlagt sex kilo under tisdagsmorgonen.
– Jag brukar vara på auktionen, det är en rätt go känsla att vara där, att se vem som köper den första hummern och vad den kostar. Det är verkligen pirrigt i magen!
Den stora ruschen av kunder som vill ha hummer på tallriken väntar först på fredag, men en del vill kunna hugga in redan i dag.
– Humrarna jag köpte i dag säljer vi till samma pris som jag ropade in dem för. Det är mest en service till våra kunder som inte kan vara på auktionen, säger Reijhan Softic.
Hur äter man då hummern bäst? Kokt och sedan gratinerad, om man ska tro Reijhan Softic.
– Hummern kan ju vara lite seg i köttet, så in i ugnen med vitlök och smält smör i fem minuter och så en god romsås att doppa i.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Christoffer fick sin dom av Sveriges kock-elit

Nyheter Kvällen kunde inte börjat bättre för Onsalas egen mästerkock Christoffer Nordin. Men juryn hade en ö...

Lokala yrkesfiskare vill få ensamrätt på fisket

Jobb & Pengar När Kungsbackas yrkesfiskare vill gå i pension finns oftast ingen som vill ta över rodret på deras fiskeskutor. Nu ...

Jättehummern har flyttat till Kungsbacka

Under stort hemlighetsmakeri flyttades en jättehummer som fiskats upp utanför Varberg, till Kungsbackas vatten i veckan.
Annons