Arkivfoto: Christian JohanssonToni Johansson höll inte prestationen som svag. Det ordet var alldeles för mjukt när HK Aranäs blev utskåpade av jumbon.


– Det var ofantligt dåligt, säger tränaren.HANDBOLL: ALLSVENSKAN


VästeråsIrsta HF – HK Aranäs 26 – 20HK Aranästränaren Toni Johansson fick leta i ordförrådet för att hitta ett adjektiv starkt nog för att beskriva hur dålig insatsen var mot jumbon. Efter 22 minuter hade de mäktat med fyra mål.


– Vi har en massa tekniska fel, vi slänger bort bollar på läktaren och vi missar fem straffar, säger Toni Johansson.Under säsongen har han pratat om vikten av att vinna mot bakomvarande lag för att kunna knipa en topp fyra-plats. De var aldrig nära utan HK Aranäs blev utklassade av seriens sämsta lag.


– På en skala ett till tio är den här insatsen en etta eller en tvåa. Det är bara målvakterna som kan ha ett högt huvud.


Det är ett lag ni normalt ska slå?


– Spontant ska vi städa av dem alla dagar i veckan om vi vill vara med i toppen.


Kunde du ha gjort något annorlunda?


– Vi vinner inte en sådan här match på taktiska detaljer. Vi måste göra jobbet i båda riktningar.  Ingen tog ansvar offensivt – matchen försvann och därmed också chansen att knappa in på Hallby. På onsdag väntar ett länsderby – serietvåan Varberg på bortaplan.


– Man får vara revanschsugen efter sin insats. Det enda positiva med det här är att det snart är ny match så man får ut aggressionerna.


Till slut hittade Aranästränaren ordet han sökte.


– Det var en katastrofal insats. Svag räcker inte.Matchfakta:


VästeråsIrsta HF – HK Aranäs 26 – 20 (13–6)


Målskyttar, HK Aranäs: Rasmus Thorbjörnsson 5, Erik Rudvall 3, Niko Djordjevic 3, Tobias Johnsson 2, Max Santos 2, Victor Santos 2, Simon Thorbjörnsson, Martin Mårtensson, Emil Lennartsson