Annons

Hemmaseger i Snötrampen

Jesper Johansson gjorde ingen besviken i H16-klassen. OK Löftan-orienteraren vann i överlägsen stil. I seniorklasserna blev det favoritsegrar.
Sport | 02 April 2018 13:32

Jesper Johansson gjorde ingen besviken i H16-klassen. OK Löftan-orienteraren vann i överlägsen stil. I seniorklasserna blev det favoritsegrar.

 

ORIENTERING. Det var vår i luften när 893 orienterare gav sig ut i skogarna för årets Snötrampen som arrangeras av OK Löftan och Fjärås AIK.

Hemmahoppet Jesper Johansson visade klassen och konkurrenterna i H16-klassen hade inte skuggan av en chans. Segermarginalen blev nästan förkrossande 6 minuter och 52 sekunder.

– Det känns bra men jag är trött, säger han precis efter målgång.

Det var en fysisk krävande bana och terräng som orienterarna fick ge sig i kast med.

– Det passar mig. Jag tränar oftast på fysiska kartor.

Hur är det att tävla på hemmaplan?

– Jag tycker det är roligt, jag gillar de här skogarna. Det är perfekt.

 

I damklassen levde Lisa Risby, OK Kåre, upp till favorittrycket trots att det bara var hennes andra tävling på ett halvår. En blodansamling i knät har stört. I mål hade hon distanserat tvåan Andrea Svensson med 03.31.

– Det kändes bra. Det är bara svårt att löpa och orientera sig just nu, säger hon och skrattar.

2013 blev hon JVM-världsmästare och i år siktar hon på att nå EM och VM.

– Konkurrensen är väldigt stark på damsidan i Sverige, säger 25-åringen.

Hur var banan i dag?

– Det var bra. Den var tuff och det gillar jag, det var fint. Underlaget var långt över förväntningarna men jag lär nog ha blåmärken på vaderna efter mossarna.

 

I herrklassen kunde Marcus Millegård, Sävedalens AIK, visa att rutinen sitter i. Det är två år sedan han senast var med i landslaget men i Snötrampen var han vassast.

– Jag har lagt av elitmässigt, men kommer att förhoppningsvis fortsätta att springa hela livet. Jag har en del gammal träning jag kan leva på.

Han var över fyra minuter före tvåan Filip Grahn, Hestra IF.

– Det var riktigt kul därute. Det var en tuff bana och en fin skog, säger Marcus Millegård.  

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Klassisk orienteringstävling skjuts upp på obestämd tid

Sport Flera idrottsevenemang har ställts in eller skjutits upp på grund av coronakrisen. Orienteringstävlingen Snötrampen är den senaste ...

VM-guldmedaljören starkast i Kungsbacka

Sport Under söndagen letade landslagsstjärnorna efter kontroller i centrala Kungsbacka. En av dem var Gustav Bergman, flerfaldig VM-medaljör. – ...

Landslaget laddar upp i Kungsbacka centrum

Sport I år avgörs sprint-VM i orientering i stadsmiljö. Då passar landslagsorienterarna på att ladda upp – i Kungsbacka. – Landslagsledningen anså...
Annons