HANDBOLL 2018-02-18 KL. 16:03

HK Aranäs segertåg fortsätter

Det var utan att glänsa som HK Aranäs tog säsongens 13:e seger. Men defensiven var som alltid solid och framåt var Louise Karlefeldt het.

HANDBOLL: DIVISION 1

HK Aranäs – IK Baltichov 22 – 18

HK Aranäs hade satt lås och bom i försvarsdörren från start. Efter fem minuter hade gästerna bara mäktat med att forcera hemmamuren en gång.

När tio minuter var spelade stod Baltichov på två fullträffar, men det var två lag som inte hittade rytm och fart i sitt eget spel. Båda tränarna var redo med timoeoutkortet men det var Aranästränaren Magnus Ferdinandsson som kastade in sitt först.

Ställningen var 3–2.

Efter det hittade Aranäs kombinationerna och gick fram till 6–3 efter kvarten spelad. Kungsbackalaget med Paulina Nybäck i målet fortsatte att hålla bortalaget till ett mål var femte minut. Efter 20 minuter ledde serieledarna med 8–4.

Fast det avgörande rycket kom inte – Baltichov sköt i stället dit reducering till 7–8 när hemmaförsvaret var vidöppet. Kvitteringen kom inte, HK Aranäs ökade tempot och i halvlekens sista sekund prickade Louise Karlefeldt in sitt fjärde för dagen till 12–9.

Louise Karlefeldt fortsatte att bomba in mål från sin mittnioposition – 20-åringen stod för nio mål och när Mikaela Geberg klev fram med tre genombrott från vänsternio kunde inte bortalaget hitta ett botemedel. Utan att glänsa kunde HK Aranäs ta sin 13:e seger på 15 omgångar. Serieledningen är på fyra poäng med fem matcher kvar.