En man hotade personal med kniv och rånade apoteket Hjärtat i Kungsmässan på narkotikaklassade läkemedel. Nu åtalas han för rånet.

 

Den 32-åriga mannen har lidit av ett narkotikamissbruk under flera års tid och innan rånet hade mannen legat på sjukhus för avgiftning en tid, men skrivit ut sig själv. Dagen då rånet ägde rum ska mannen ha varit i sin pappas lägenhet. Han ska enligt pappans beskrivning ha varit ”nervsjuk” och ska plötsligt ha ställt sig upp och lämnat lägenheten. Det var då han begav sig till Kungsmässan.

 

På Kungsmässan klev mannen in på apoteket Hjärtat och drog fram en kniv. Han riktade kniven mot apotekspersonal och begärde narkotikaklassade läkemedel. Personalen upplevde händelsen som hotfull och en av dem har uppgett att den trodde att han skulle döda dem. Mannen tillgrep läkemedel till ett värde av nästan 2 000 kronor och när väktare kom till platsen flydde han därifrån. Mannen försökte springa ut genom en entré men fastnade i snurrentrén då en vakt hade fått stopp på den. Där och då ska mannen ha svalt flera tabletter av de narkotikaklassade läkemedlen som han hade tagit från apoteket.

 

Mannen lyckades ta sig ur snurrentrén och jakten fortsatte. En vakt lyckades slå kniven ur handen på mannen men mannen plockade upp den igen och flydde tillbaka till sin pappas lägenhet.

 

Pappan hade inte förstått vad som hade hänt när väktare anlände till bostaden. Kort därefter kom även polisen till platsen. 32-åringen gav dock inte upp i första stund. Han vägrade komma ut ur bostaden och hotade med att hugga alla som kom i närheten av honom med kniv.

 

Men mannen greps till slut av polisen och fick föras till akuten på en gång på grund av alla narkotikaklassade tabletter som han hade svalt.

 

Nu åtalas mannen för bland annat rån, försök till grov misshandel, hot mot tjänsteman och narkotikabrott. Rättegången hålls inom kort.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.