Vädret idag
Soligt
17°C
Prognos juni 27, 2019
dag
Mestadels soligt
22°C
 

32-åring åtalad för apoteksrånet

En man hotade personal med kniv och rånade apoteket Hjärtat i Kungsmässan på narkotikaklassade läkemedel. Nu åtalas han för rånet.

 

Den 32-åriga mannen har lidit av ett narkotikamissbruk under flera års tid och innan rånet hade mannen legat på sjukhus för avgiftning en tid, men skrivit ut sig själv. Dagen då rånet ägde rum ska mannen ha varit i sin pappas lägenhet. Han ska enligt pappans beskrivning ha varit ”nervsjuk” och ska plötsligt ha ställt sig upp och lämnat lägenheten. Det var då han begav sig till Kungsmässan.

 

På Kungsmässan klev mannen in på apoteket Hjärtat och drog fram en kniv. Han riktade kniven mot apotekspersonal och begärde narkotikaklassade läkemedel. Personalen upplevde händelsen som hotfull och en av dem har uppgett att den trodde att han skulle döda dem. Mannen tillgrep läkemedel till ett värde av nästan 2 000 kronor och när väktare kom till platsen flydde han därifrån. Mannen försökte springa ut genom en entré men fastnade i snurrentrén då en vakt hade fått stopp på den. Där och då ska mannen ha svalt flera tabletter av de narkotikaklassade läkemedlen som han hade tagit från apoteket.

 

Mannen lyckades ta sig ur snurrentrén och jakten fortsatte. En vakt lyckades slå kniven ur handen på mannen men mannen plockade upp den igen och flydde tillbaka till sin pappas lägenhet.

 

Pappan hade inte förstått vad som hade hänt när väktare anlände till bostaden. Kort därefter kom även polisen till platsen. 32-åringen gav dock inte upp i första stund. Han vägrade komma ut ur bostaden och hotade med att hugga alla som kom i närheten av honom med kniv.

 

Men mannen greps till slut av polisen och fick föras till akuten på en gång på grund av alla narkotikaklassade tabletter som han hade svalt.

 

Nu åtalas mannen för bland annat rån, försök till grov misshandel, hot mot tjänsteman och narkotikabrott. Rättegången hålls inom kort.

Julia Sandstén Vikberg
0300-52 13 64 julia.sandstenvikberg@norrahalland.se

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

NYHETER

DebattLäs mer >>

ANNONS

TYCK TILL:

Brukar du vattna dina rabatter i trädgården med kranvatten?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERLäs mer >>

Tisdag 25 juni

Kl 10.30 Dramatiserad barnvisning på Tjolöholms slott. 

Kl 12–13.30 Tisdags-träff i Varlakyrkan. 

Kl 13.30–15.30 Drop-in kafé på Anhörigcenter, Västergatan 23. 

Kl 19-20 Sommargympa på gräsmattan bakom församlingshemmet vid Onsala kyrka, oavsett väder. Arr: Onsala gymnastikförening och Onsala församling.

Onsdag 26 juni

Kl 11–12.30 Senior i Kungsbacka/träffpunkterna anordnar bingo på Mötesplats...

Läs Mer

Så här funkar eNH!