Annons

19-åring åtalas för våldtäkt

Efter en sen kväll fick klasskompisarna sova över hos henne. Mitt i natten vaknade hon av att en av killarna trängde in i henne. Nu åtalas en 19-åring för våldtäkt.

Blåljus | 05 Mars 2020 09:26

ÅtaasDe tre kompisarna hade varit ute tillsammans men vid ettiden på natten tröttnade de och åkte hem till tjejens bostad. En av killarna la sig i soffan, den andra fick sova i samma säng som tjejen. Hon hade inga betänkligheter mot det, de hade känt varandra länge och var bra kompisar.

Men mitt i natten märkte hon att kompisen drog ner hennes trosor och började ha sex. I polisförhöret berättar tjejen att hon frös till och blev som förlamad. Hon kände sig helt tom, och kunde inte förstå vad som hände, han var den sista personen hon trodde skulle utnyttja henne på det sättet.

Hon somnade till slut, men vaknade före honom och åkte in till stan för ett möte. På kvällen konfronterade hon honom med vad som hänt. Deras chatkonversation visar att han var mycket ångerfull, men hon bestämde sig ändå för att polisanmäla.

Killen medger att de haft sex, men förnekar brott. Han hävdar att han trodde hon var vaken och med på det.

Han åtalas nu för våldtäkt, eller i andra hand för så kallad oaktsam våldtäkt, det vill säga han hade inte försäkrat sig om att hon var med på samlaget.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Stekhett veckoslut på intåg

Nyheter Kontrollera att kylklamparna ligger på plats och sök skugga om du inte njuter av höga temperaturer och stekande ...

Ilsken älgko i motionsspåret

Nyheter En älgko med två kalvar rör sig på motionsspåret i Vallda Palta. Hon är aggressiv och vill ha ...

Jocke jagar drömmen i luften

Sport Coronapandemin håller sitt grepp även över sommaren och har fått ut fler människor i skog och mark. ...
Annons