HANDBOLL 2019-02-03 KL. 19:10

17-åringarna visade vägen

HK Aranäs lyfter i tabellen. Två stora anledningar till det var 17-åringarna Anna Heed och Tilda Espling-Ek.

Hk Aranäs bjöds på kantytor i storleksklassen av en mellanstor svensk kommun i matchupptakten. När Rikke Jensen skickade in sitt första var det 8–5 efter knappa 13 minuter.

Under nästa 13-minuterperiod mäktade bara hemmalaget med ett mål framåt. Dessbättre för de vitblåa var inte heller Spårvägens skärpa på plats.

Halvleken gick att koka ner till Julia Karlssons 13–12-mål. Magnus Ferdinandsson hade tagit en timeout för att dra upp anfallsspelet i halvlekens sista minut. Spårvägen gick ut och körde en dubbelpunkt, vilket ställde HK Aranäs. Tilda Palm kastade ohotad nästan bort en passning men de fick en ny chans. Ferdinandsson ropade på Julia Karlsson att hon skulle visa sig. Kantspelaren trodde det var byte som gällde. Väl medveten om att hon skulle vara kvar rusade hon tillbaka på högerkanten, fick passningen sånär på fötterna innan hon hittade nätet.

Ett av Aranäshallen minst glamorösa mål.

– Jag och Manne hade ett avtal om att göra en fint. Det blev något missförstånd men det var gött att sätta dit den, säger Julia Karlsson.

I upptakten av den andra halvleken var det inget snack. Anna Heed ledde den offensiva brigaden – 14–12 förvandlades kvickt till 19–13 när ytorna blev stora efter att gästerna försökte markera bort Rikke Jensen och Matilda Rosblad.

– Det kändes som mitt sätt att spela med mycket ytor, säger niometersspelaren som gjorde fyra mål på fem minuter.

HK Aranäs hade kopplat ett grepp de inte skulle släppa. Tilda Espling-Ek hoppade in och nöp två av tre straffar.

– Det är inget jag tycker jag är extra bra på. Vi har läst in oss bra och har fått bra förutsättningar av tränarna, säger målvakten.

p>

HK Aranäs knep sin andra raka seger på hemmaplan och hoppade upp en femteplats.

– Vi krigar hela matchen igenom även om det spelmässigt går upp och ner, säger Tilda Espling-Ek.