Annons

16-åringen briljerade i storsegern

KIF var överlägsna Ätrans FF och tog en betryggande 7–1 seger. Och på topp var en hungrig anfallare som ledde laget från minut ett.
– Jag jobbar hårt och det gav utdelning idag, säger Victor Martinsson.

Fotboll | 15 Juni 2021 22:10

Victor Martinsson och KIF var påkopplade från start när de besegrade Ätrans FF.

FOTO: Carl Schöndell

Matchfakta Division 5:

Kungsbacka IF – Ätrans FF 7–1 (6–1)
1–0 (1) Victor Martinsson, 2–0 (3) Lukas Gustafsson, 3–0 (11) självmål, 3–1 (20), 4–1 (27) Victor Martinsson, 5–1 (35) Malte Myllys, 6–1 (43) Nils Mattsson, 7–1 (75) Johan Lindberg Lainevool

Blott 16 år har Victor Martinsson precis etablerat sig i a-laget för Kungsbacka IF. Det blev några inhopp under nedflyttningsåret ifjol men i år så har han fått chansen två gånger från start. Den andra gav det utdelning.

Smakstart för hemmalaget

Det tog inte mer än en minut och sen hade Victor Martinsson gjort sitt första mål för kvällen. Ett inlägg skulle hitta fram till anfallaren som kunde trycka dit bollen med vänsterfoten.

Sen det gick fort, 2–0-målet kom redan efter tre minuter och efter tio minuter var det dags för Martinsson att återigen hitta nätet. Anfallaren kom längs kanten och tryckte in bollen mot mål och en touch från försvararen gjorde att målvakten blev ställd.

Var det självmål?
– Det var det väl, målvakten blev helt ställd.

Och i matchprotokollet står det officiellt som självmål. Men det var trots allt Martinsson som skapade det. Men han var inte nöjd där. I 27:e minuten skulle anfallaren få chansen igen, den här gången var det ett KIF som ställde om bra, skapade yta på kanten och kunde hitta 16-åringen i boxen. Iskallt avslut och ett nästan-hattrick var ett faktum. Men målskytten vill inte ge sig själv för mycket kred.

– Det är hårt jobb, säger han.

KIF skulle fortsätta dominera matchen, med tre mål och ett bortdömt gick man in i pausvila med hela 6–1 i ryggen. Och i den andra halvleken slog man ned på takten och kontrollerade istället spelet. Martinsson jagade efter att få till ett hattrick även i den officiella statistiken men blev istället utbytt i den 63:e minuten.

– Jag var väl lite trött på slutet, säger Martinsson.
Du blev inte missnöjd?
– Nej verkligen inte.

Ersättaren till anfallaren blev Johan Lindberg Lainevool som även fastställde slutresultatet till 7–1. Men att konkurrenten gjorde mål är inget som oroar 16-åringen.

– Vi är bra kompisar det är bara roligt att han gör mål, säger Martinsson.
Hur många mål gör du i år?
– Det vet jag inte. Jag hoppas det blir några fler, säger han.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Två till sjukhus efter flerbilskrock

Trafik Två personer fick föras till sjukhus med ambulans efter en flerbilskrock i korsningen Höglandavägen/Hällingsjövä...

Utmaning att illustrera barnbok

Nyheter Till vardags arbetar Maria Gerdle som ingenjör. På fritiden driver hon en webshop med egna produkter. Nu har Maria ...

Pågående skogsbrand i Anneberg

Nyheter Nej, en skogsbrand är väl att ta i, men det pyr lite i en backe i skogen vid Skå...
Annons