Annons

15 brott på fyra månader - brottsaktiv man åtalas

Den 29-årige mannen verkar inte kunna låta bli att begå brott. Under fyra månader i våras ertappades han med kriminell verksamhet – vid elva olika tillfällen. Nu har mannen åtalats, för 15 olika brott.

Trafik | 21 November 2020 20:00

Mellan februari och maj ertappades 29-åringen med att begå brott vid inte mindre än elva tillfällen.

FOTO: Josefine Julén

29-åringens omfattande brottssvit inleddes i februari. Då ertappades mannen med att bära kniv på Stormgatan i Kungsbacka. Bland hans tillhörigheter hittade polisen även en mindre mängd narkotikaklassade mediciner.

Kört knarkpåverkad

Sedan dess har mannen dragit till sig polisens uppmärksamhet vid tio ytterligare tillfällen.

29-åringen, som saknar körkort, har bland annat ertappats med att köra bil och motorcykel medan han varit knarkpåverkad, samt med att bära kniv på allmän plats.

Hade stulna cyklar

I början av juni greps han av polis i anslutning till att han förvarat och försökt sälja två cyklar, som tillsammans har ett uppskattat värde på närmare 53 500 kronor.

Nu har 29-åringen åtalats, på 15 punkter: häleri (2 fall), ringa narkotikabrott (5 fall), rattfylleri (2 fall), Olovlig körning (2 fall), Brott mot lagen om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål (3 fall) och grov olovlig körning.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Bianca delade Kungsbackapolisens viktiga uppmaning

Blåljus ”Förlåt mamma, men jag orkar inte mer”. Kungsbackapolisens instagraminlägg om näthat, delades av influencern  Bianca Ingrosso ...

Varnar för brottsvåg mot äldre

Kungsbacka Är du född på 1920- eller 1930-talet? Eller har du en anhörig som är i 90-årsåldern? ...

Personbil voltade

Trafik Räddningstjänsten har larmats till en singelolycka på Björketorpsvägen, nära kommungränsen mot Västra Gö...
Annons