Arkivfoto: Hanhals Kings vände matchen mot Kalmar HC och vann på övertid

Befarad hjärnskakning, matchstraff, och en slutsekundskvittering. När krutröken lagt sig kändes den vunna poängen ändå som ett nederlag.

ISHOCKEY: HOCKEYETTAN

Hanhals Kings – Halmstad Hammers 2 – 3 e.str.

Med lite mer än en minut skrek Kristoffer Wikner ut sin frustration när laget inte lyckades att behålla pucken i anfallszonen i jakten på en kvittering.

Halmstad hade petat in en retur, David Stenbacka kvitterade när han tog tillvara på ett felpass, och gästerna tryckte dit ett ledningsmål med fem minuter kvar.

Hanhals Kings hade svårt att få kontroll på puckinnehavet för att plocka målvakten i ett försök med sex utespelare. Till slut lyckades de, men de hann aldrig etablera något tryck i anfallszonen. I stället förde Kristoffer Wikner ensam upp pucken innan han smällde iväg ett handledsskott i närmsta krysset.

– Lite tur och en drömträff, säger poängräddaren. Det var nog ganska mycket adrenalin.

Det satsades i länsderbyt. Fredrik Johansson fick matchstraff för en knätackling och efteråt var Hanhalslägret inne hos domarna. Orsaken var situationen när Hampus Melén tvingades att utgå med en befarad hjärnskakning. Domarna meddela Hanhalsledningen att de kommer att anmäla Halmstadsspelaren.

I sudden fick hemmalaget en gyllene chans att ta hem extrapoängen. Men powerplayspelet är inte vad det borde – i stället lyckades Martin Pärnas straff precis leta sig över mållinjen och skicka bonuspoängen till Halmstad.

– Vi ville vinna, så det känns som en förlust. Klart det är skönt med en poäng men vi siktade på en vinst. Det känns surt, säger Kristoffer Wikner.

Vad säger du om er match?

– Det är en okej match, men vi måste kunna avgöra – vi har lägen för det, säger han och syftar på powerplayspelet.

– Vi gör inga mål där och motståndarna lyckas göra mål på oss. Det tar energi och det blir lite irritation.

Halmstad är därmed sex poäng före Hanhals.

Matchfakta:

Hanhals Kings – Halmstad Hammers 2–3 e.str. (0–0, 0–1, 2–1)

0–1 (35.31), 1–1 (46.33) David Stenbacka, 1–2 (5448), 2–2 (59.34) Kristofer Wikner 2–3 (65.00) Martin Pärna