Vädret idag
Molnigt
6°C
Prognos januari 16, 2019
dag
Skurar
6°C
 

VM-guld och uttagen i All star team

Lindomebon Linnéa Wilhelmsson hade en minst sagt magnifik turnering i U19-VM. Det slutade med en guldmedalj och en plats i All star team.

 

Foto: Per Wiklund

 

INNEBANDY. I finalen var det till slut inget snack. Sverige var övermäktiga Finland när U19-VM avgjordes. Segersiffrorna skrevs till 7–2 och guldjublet utbröt. I mitten fanns Linnéa Wilhelmsson från Lindome och fostrad i Lindome IBK. Numera huserar hon i Pixbo.

– Det var mäktigt. Det var nästan lite overkligt. Att vinna VM-guld med ett landslag var inget jag hade räknat med, säger hon och skrattar.

Var ni det bästa laget?

– Vi hade en bra känsla och Sverige är alltid bland favoriterna. Men man vet samtidigt att det gäller att få allt att stämma. I finalen gjorde vi inte vår bästa match, vi hade en liten dipp, men vi kom tillbaka och visade vilka som var bäst, säger 18-åringen.

Hur firade ni?

– Laget hade en myskväll på hotellet och vi gjort lite VM-filmer.

 

Förutom guldmedaljen belönades hon med en plats i All star team.

– Det är såklart otroligt kul. Det var oväntat. Jag har inga krav så utan gör mitt bästa. Sedan är det kul om man kan bli belönad för att någon tycker att man har gjort något bra, säger den nyblivna världsmästaren Linnéa Wilhelmsson. Guldet var Sveriges tredje raka i U19. 

 

Även Onsala IBK hade en representant med i mästerskapet. Anna Spangenberg tog plats i det tyska laget som höll sig kvar i a-divisionen.

Christian Johansson
Reporter christian.johansson@norrahalland.se 0300 52 13 68

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

TYCK TILL:

Ständigt nya byggprojekt – växer Kungsbacka för fort?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera