Vädret idag
Molnigt
16°C
Prognos augusti 15, 2018
dag
Delvis molnigt med skurar
21°C
 

Vidare till nordisk final i tekniktävling

Med sitt projekt och en film om hur man smartast tvättar sin bil sopade eleverna vid Hedeskolan i helgen mattan med övriga konkurrenter i deltävlingen av FLL (First Lego League). Tävlingen avgjordes på Chalmers i Göteborg och nu väntar nordisk final i Norge för högstadieeleverna från Kungsbacka.

 

– Det ska bli grymt kul, vinner vi går vi dessutom vidare till USA med chans att vinna 200 000 kronor, berättar en förhoppningsfull Emil Andreasson.

Men bara att ha tagit sig så här långt är förstås stort, tycker både han och hans lagkamrater som även vann pris för bästa teknik och var nominerade till bästa forskning och samarbete.

Även läraren Angela Emanuelsson är förstås stolt och glad.

– Det är jätteroligt och visar också på vilken bra sammanhållning ni har och hur ni stöttar och hjälper varandra framåt, säger Angela när vi träffas på skolan några dagar efter segern.

Nu ska eleverna, som går i årskurs 7-9, vässa både tekniken och presentationen av sitt arbete inför den nordiska finalen i natur- och teknikkunskapstävlingen som går av stapeln i Oslo den 1-2 december.

– Vi ska bland annat försöka förbättra den här roboten lite, säger Isak Jakobsson och visar upp modell- och teknikbygget som förhoppningsvis ska hjälpa dem till ny seger.

– Vi ska även jobba ännu mer på att verkligen försöka marknadsföra oss och få fler att titta på filmen som ligger ute på Youtube, men även på kommunens hemsida, säger Angela Emanuelsson.

Där finns även mer information om Hedeskolans projekt och tävlingen FLL.

 

Bilden: Isak Jakobsson, Lukas Wingren, Emilia Ryberg, Louisa Trofast, Wille Fritzon-Ölander och Emil Andreasson är några av de elever som nästa helg tillsammans med sin lärare Angela Emanuelsson åker till Oslo för att tävla i den nordiska finalen i First Lego League. Foto: CAMILLA MOESTEDT

Camilla Moestedt
Reporter 0300- 52 13 58 camilla.moestedt@norrahalland.se

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

NYHETER

DebattLäs mer >>

TYCK TILL:

Vad ska ske med Alléskolan?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERLäs mer >>

Tisdag 14 augusti

Kl 13.30–15.30 Drop-in kafé på Anhörigcenter, Västergatan 23.
 
Kl 17–21 Graffiti-workshop. Lär dig måla graffiti och prova på den öppna konstväggen utanför Fyren.
 
Kl 19–20 Sommargympa på gräsmattan bakom Församlingshemmet vid Onsala kyrka, oavsett väder. Alla är välkomna! Arr: Onsala Gymnastikförening och Onsala Församling.

Onsdag 15 augusti

Kl 13.30–15.30 Stickcafé i Onsala...
Läs Mer

Sommarkampanj!

 

Så här funkar eNH!