Vädret idag
Molnigt
2°C
Prognos december 14, 2017
dag
Skurar
3°C
 

”Vi överskattade vår egen kapacitet”

 

Det blev en kämpig toppstrid för Kungsbacka Basket, som efter halva matchen låg under med 30 poäng mot Hammarkullen Basket. Men spelarna slet för att knappa in, och en seger för hemmalaget var inte allt för långt borta.

 

BASKET: DIVISION 3

Kungsbacka Basket – Hammarkullens Basket 77–85

 

– Hade vi fått fem minuter till hade vi klarat det, säger Johnny Wallerman, tränare för Kungsbacka Basket, och skrattar.

När laget mötte Hammarkullen Basket var det två topplag som slogs om serieledning. Håller Kungsbacka ihop spelet är Wallerman övertygad om att det är mot dem och Hammarkullen som de slutligen kommer stå mellan. Men denna gång var det Hammarkullen som var bäst.

– När halva matchen var spelad låg vi under med 30 poäng, det är extremt mycket, säger han och menar att det var för mycket slarv i början som gjorde att Hammarkullen fick möjlighet till snabba uppspel.

– Vi hade för dåligt fokus. Jag tror inte att vi underskattade våra motståndare, men vi hade överskattat vår egen kapacitet, fortsätter Wallerman.

Men andra halvan av matchen började Kungsbacka hitta tillbaka och spela precis så bra basket som de ska göra. Och målskillnaden minskade långsamt. Kungsbacka knappade in och kämpade otroligt hårt. Men det hjälpte inte. Vid slutsignal hade bortalaget Hammarkullen vunnit med 77–85.

– Men vi höll ihop laget och hade stark laganda. Nu vet vi att vi klarar ett sådant extremt läge om vi fokuserar, säger Wallerman och ser fram emot vårens revanschmöte.

Nästa match spelas om ett par veckor mot Västra Hisingen. En match som Kungsbacka ska vinna enligt Wallerman.

– Vi har inte råd med fler förluster nu, menar han.

Caroline Holmgren
Caroline Holmgren Sportreporter sporten@norrahalland.se 0300 52 13 57

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Tid & PlatsMer >>

 

LÖRDAG 3 OCH SÖNDAG 4 FEBRUARI

09.00. Under helgen 3 och 4 februari står Kungsbacka fäktklubb värd för Kungsbacka masters i Aranäshallen. Tävlingarna pågår hela dagarna. Alla intresserade är välkomna att titta på!

 

MÅNDAG 12 FEBRUARI

17.30. Under fem dagar kl 17:30-18:30 får du lära dig grunderna i fäktning med värja. All fäktutrustning lånas på fäktklubben. Avgift tillkommer. Välkommen med din...

Läs Mer

TYCK TILL:

Vargen är här – otäckt eller kul?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera