Vädret idag
Mestadels soligt
19°C
Prognos augusti 20, 2018
dag
Moln ibland
21°C
 

Våtmarken glömdes bort

När Åsa station skulle bygga 2012 krävde länsstyrelsen att det anlades en våtmark. Men när platsen skulle inspekteras i januari, upptäckte man att kommunen glömt bort den. Nu måste den anläggas i efterhand.

 

För att bygga Åsa station krävdes att man tog bort ett långt dike som låg i vägen. Även bäckar och diken kräver strandskyddsdispens, så det ansökte kommunen om hos länsstyrelsen.

Visst, blev svaret, men då måste ni som kompensation anlägga en våtmark som minst motsvarar ytan av diket. Diket var 160 meter långt, så det handlade kanske om ett par hundra kvadratmeters damm.

Men ett stationsbygge är en komplicerad historia med många inblandade, flera kommunala förvaltningar, Trafikverket, Hallandstrafiken och byggentreprenören.

Någonstans på vägen försvann dammen.

– Ja, här har vi uppenbarligen brustit, konstaterar kommunekologen Anders Lund som var en av dem som stod bakom ansökan om strandskyddsdispens.

– Det är inte vår avsikt att smita, vi får försöka anlägga våtmarken i efterhand. Det ska nog gå, det finns mycket kommunägd mark intill.

Läs mer i tisdagens Norra Halland!

Kristian Alm
Reporter 0300- 52 13 66

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

NYHETER

DebattLäs mer >>

TYCK TILL:

Var tredje hyresgäst vill enligt Hem o hyra förbjuda rökning på balkongen - håller du med?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERLäs mer >>

Fredag 17 augusti

Kl 12–15 Naturkampen – en naturlig femkamp. Vem är längst? Vem hoppar längst? Ta med familjen eller kompisarna och tävla mot varandra i lag eller enskilt på Naturum Fjärås Bräcka. Mät dig mot fem olika djur i fem olika grenar. 

Lördag 18 augusti

Kl 11–16 Vässingsö-dagen i Onsala. Fest för alla åldrar. Historisk vandring, gårdsloppisar, försäljning av lokala produkter och café.
 
Kl 12–15...
Läs Mer

Sommarkampanj!

 

Så här funkar eNH!