Vädret idag
Mestadels molnigt
1°C
Prognos december 14, 2018
dag
Mulet
1°C
 

Vårtecknen är här

Visst har man märkt att dagarna blir allt ljusare. Minut för minut tickar det på och man får flytta fram timrarna för lamporna. En härlig känsla. Och i helgen såg jag det första blommande vårtecknet i trädgården. Några små vintergäck som lyste gula och fina utmed husväggen.
Det är sådana här saker som gör att man känner att vi är på väg mot vår och värme. Sedan hör jag till den skaran som inte känner att jag vill stressa mot våren. Jag tar gärna några decimeter snö och så klart lite krispiga minusgrader och sol. Vi hoppar över det där med västsvenskt snökaos, slask och snö som ställer till det ena dagen för att vara borta nästa. Att fokusera på sådana tråkigheter gör ingen glad.
Andra vårtecken som är mer på det personliga planet än vädermässiga är att vid den här tiden på året brukar det börja pulsera i planeringsådran. Vad ska årets projekt bestå av? Spaljé ska färdigställas, plattsättning runt halva huset och så klart ska altanen bli klar så man kan sitta och njuta av kaffe och glass under de soliga sommardagarna. (Vilket jag har bestämt ska bli många i år).
Försöker lägga band på mig men några trädgårdstidningar har fått slinka ner i kundvagnen. Har en liten ny rabatt som ska anläggas och jag måste ju vara påläst så jag vet vad jag vill ha. Eller vad jag inte vill ha. Det ska vara tåligt och lättskött så jag kan spendera den mesta av tiden på altanen och bara njuta av vilka bra växtval jag gjort.
Den här tiden vi är i nu är ungefär som veckorna innan semestern. Man har allt det härliga framför sig. Man är lite förväntansfull och energin börjar bygga på efter höstens dvala. Än är man kanske inte riktigt igång men man börjar sträcka på sig mot solen och kanske gäspar lite, precis som vintergäcken som pressat sig genom frusen mark. 
Och på tal om frusen mark väntar i vår fler grävprojekt. Som förste handgrävare hemma ska det både grävas ett 1,8 meter djupt hål vid garaget och grävas ut för kommande plattsättning. De här sakerna hade jag glömt, eller kanske mer förträngt…

Annika Lundby
Annika Lundby Reporter & Familjeredaktör 0300- 52 13 65

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DebattLäs mer >>

ANNONSTYCK TILL:

Norra Halland jobbar just nu med en artikelserie om pendling. Hur tar du dig till jobbet?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERLäs mer >>

Tisdag 11 december

kl 9–15 Gällinge träffpunkt för seniorer i Gällinge församlingshem. 

Kl 10.30–13 Stickcafé i Kuggaviksgården, Åsa. Arr: Kungsbacka hemslöjdsgille. 

kl 12–15 Tisdagsträff med julbord i Varlakyrkan. Luciatåg, andakt och julbord. Föranmälan.  

Kl 13.30–15.30 Drop-in kafé på Anhörigcenter, Västergatan 23. 

Kl 15–19 Julpyssel i Släps församlingshem. Pyssla loss med oss. Gröt, skinksmörgås...

Läs Mer

Så här funkar eNH!