Vädret idag
Klart
11°C
Prognos september 23, 2018
dag
Mestadels soligt
13°C
 

  Värmande insats av polisen

  Att vara polis handlar inte bara om att jaga brottslingar. Ett inlägg på Kungsbackapolisens Instagramsida har väckt många positiva reaktioner det senaste dygnet. Det handlar om empati och ett par kängor.

   

  Det är inte lätt att vara ute i kylan nu för den som är hemlös. Det vet polisen som partrullerar på nätterna. Det går inte alltid att lösa situationen, men ofta kan man göra något i alla fall. Så här skriver poliserna Johan och Calle på Instagram:

  ”Ibland träffar man på människor som man berörs lite extra av i vårt yrke. I morse fick vi ett jobb om en man som låg och sov i en trappuppgång i centrala Kungsbacka. 

  I källaren hittade vi en man som vi kallar för ”Sven”. Sven berätta att det varit väldigt kallt de sista dagarna och att han därför gått in och lagt sig i trappuppgången. Han berättade för oss om sitt liv och hur han blev av med jobbet och sedan blivit hemlös för ca 8 år sedan. 
  När vi står där kommer en kvinna som bor i huset och hon erbjuder honom att han kan få duscha uppe hos henne och även kaffe och macka. Sven tackar artigt nej och säger att han inte skall vara till besvär. Vi slogs av förundran i hur man i en sån utsatt situation som Sven är, ödmjukt inte kan ta emot hennes hjälp utan ändå berättar hur han ska kämpa under dagen för att få ihop pengar för att köpa detta själv. 
  Kvinnan visar ändå stor empati och medmänsklighet och springer iväg och hämtar en sovsäck och kudde som hon ger till mannen för att han inte skall behöva frysa. Sven tackar samtidigt som han tar sig ut i kylan och då ser vi att han bara har sandaler och blöta raggsockor på sig. (…)

   

  Vi ropar på inrebefälet på radion och berättar om Sven. Han svarar ganska omgående att han hittat ett par överblivna kängor. I all välmening hämtar vi snabbt kängorna till Sven och överlämnar dem. Dessa kängor kommer göra mycket mer nytta på Svens fötter än vad de gör i en gammal skrubb på polishuset!

  Du berörde oss starkt idag! Och du kvinnan, du är ett föredöme!”

   

  Så långt poliserna Johan och Calle. Inlägget har fått många uppmuntrande tillrop. Bland annat skriver Daniel M:

  ”Värmer att se att någon tar hand om denna hemlösa mannen. Jag bor i Helsingborg och pendlar till Lund och ser denna man ofta på centralen i både Lund o Hbg. Samma jacka, vagn med påsar och sandaler året om. Schyst med nya skor i kylan!”

  Kristian Alm
  Reporter 0300- 52 13 66

  TYCK TILL: Kommentera artikel

  Kommentera detta inlägg

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  NYHETER

   DebattLäs mer >>

   TYCK TILL:

   Kommunanställda ska erbjudas billig förmånscykel. Rätt eller fel?

   Visa Resultat

   Loading ... Loading ...

   Diskutera TYCK TILL

   Kommentera

   DET HÄNDERLäs mer >>

   Fredag 21 september

   kl 9.30–11.30 Kyrkans öppna förskola i Tölö församlingshem. För barn 0-5 år i vuxens sällskap.

   kl 11.30–14 Fairtrade café i Tölö församlingshem. 

   Lördag 22 september

   kl 10 Skördebasar i Idala församlingshem. Grönsaker, ägg, bröd, blommor med mera. Lotterier och kaffeservering. Arr: Föreningen Idalabodens vänner. 

   kl 11–14 Familjelördag på Kullaviks bibliotek. Testa origami.

   kl 11–15...

   Läs Mer

   Så här funkar eNH!