Vädret idag
Klart
3°C
Prognos november 21, 2018
dag
Mulet
4°C
 

Världsberömd tränare får Kungsbacka att snurra

Det var ett celebert besök som besökte Kungsbacka ishall under helgen. Konståkaren och OS-tränaren Kim Ryan Lewis från USA, visade Kungsbacka konståkningsklubb tekniker för att deras piruetter skulle bli så bra som möjligt.

– Detta är ett unikt tillfälle, säger tränare Tamara Kuchiki Girland.

 

KONSTÅKNING. – Jag älskar Sverige! Det är så vackert och påminner om hur det ser ut hemma, utbrister Kim Ryan Lewis glatt.

Den världsberömda konståkningstränaren från Seattle i USA strålar med lätt rödrosiga kinder. Hon var på plats i Kungsbacka ishall i helgen för ett tre dagar långt träningsprogram tillsammans med Kungsbacka konståkningsklubb.

Det är tränaren Tamara Kuchiki Girland som ordnat besöket, som enligt henne är ett unikt tillfälle för medlemmarna att få lära sig piruetter.

– Det finns ingen i världen som kan så mycket om piruetteknik som Kim Ryan Lewis. Jag har hört mycket bra om hennes kurser och ville prova, säger hon.

Tamara Kuchiki Girland och Kim Ryan Lewis känner varandra sedan länge. De har bland annat haft samma tränare och följts åt i karriären.

– Vår svaghet är att vi tränar för lite på is jämfört med många andra länder. Kim Ryan Lewis visar piruettövningar som vi kan göra på golv och is, för att utöka träningstillfällena och bli ännu bättre, fortsätter hon.

 

Johanna Ahl, 16, och Emma Jacobsen, 14, är två av konståkarna som deltagit i träningarna. Båda tycker att Kim Ryan Lewis har bidragit med många nya infallsvinklar och att de fått träna på saker de aldrig har hört om innan, trots att de tränat konståkning i över tio år.

– Hon är väldigt positiv och bra. Vi har fått lära oss att flexa med foten istället för att spänna kroppen mer och då också öka farten i snurren, berättar Emma Jacobsen.

Johanna Ahl berättar att de fått lära sig att tänka mycket på grundpositionen, något de lärde sig som nya konståkare men som slarvats med ju mer de tränat.

– Utan en bra grundposition kan man inte heller göra mer avancerade saker. Den behövs för stabilitet, säger hon.

 

Kim Ryan Lewis är nöjd med sitt besök och säger att åkarna har en stark teknik, vilket gör hennes jobb enklare. Hon menar att det viktigaste är att träna mycket och ha tålamod, för att bli bra på piruetter.

– Alla kan inte hoppa, men alla kan snurra. God balans och styrka går att träna upp, säger hon.

Med sitt Kungsbackabesök hoppades hon kunna ge konståkarna rätt verktyg och övningar, för att de ska kunna bli bättre på piruetter och samtidigt tycka att det är roligt att åka.

Caroline Holmgren
Reporter caroline.holmgren@norrahalland.se 0300-52 13 57

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tid & PlatsLäs mer >>

LÖRDAG 24 NOVEMBER

13.45. Träningsmatch Kungsbacka IF - Norvalla IF, Kungsbacka Sportcenter konstgräs.

 

LÖRDAG 1 DECEMBER

11.00. Tölö gymnastikförening har uppvisning lördagEN 1 december i Aranäshallen kl 11.00, 13.30 och 16.00. Insläpp 30 minuter före. Inträde.

Läs Mer

TYCK TILL:

På fredag är det Black Friday i butikerna, kommer du att passa på att julhandla då?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera