Vädret idag
Molnigt
2°C
Prognos december 18, 2018
dag
Mulet
3°C
 

Varla IBK klara för division 1

På träningspasset säkrade Varla IBK seriesegern. På morgonen efter fick de beskedet att kvalet strukits – klubben har kvalificerat sig för division 1.

 

INNEBANDY. Samtidigt som Varla IBK tränade spelade Vinberg hemmamatch mot Kusten. Hemmalaget behövde ta tre poäng för att kunna hota Kungsbackalaget om seriesegern. Men vinsten försvann i slutminuten när bortalaget kvitterade.

Varla IBK kunde fira att de säkrat kvalplatsen med två omgångar kvar. På torsdagsmorgonen kom nästa positiva besked. Kvalet styrks, vilket innebär att laget har kvalificerat sig för division 1 till hösten.

– Det känns jättekul såklart! säger assisterande tränaren Christoffer Lindroos. Det kom överraskande, jag vet inte riktigt varför kvalet ströks men det hade att göra med i vilka serier det blev luckor efter nedflyttningar.

 

Föreningen klev in med en revanschlusta efter ett misslyckat fjolår. Från starten så har det rullat på utan egentliga stopp – det har bara blivit två förluster under hela säsonger.

– Vi siktade mot division 1 och nu är vi där. Det blir lite andra förutsättningar med bättre motstånd. Men vi har ett ungt lag och jag tror att vi kan hävda oss bra.  

 

Dock återstod två matcher att lösa kvalplatsen för Kungsbackalaget, men det skulle visa sig att de inte behövde spela för att ta hem förstaplatsen. Under onsdagen möttes Vinbergs IBS och Kustens IF. Hemmalaget var tvunget att ta tre poäng för att hota Varla och såg ut att lösa den uppgiften. Men i sista minuten pillade bortalaget dit kvitteringen, vilket innebar Varlajubel.

Varför har det gått så bra?

– Vi var väl förberedda efter en bra försäsong. Vi fick ihop det bra från början och har haft en bra träningsnärvaro och bra inställning. Det ger resultat, säger Christoffer Lindroos.  

Christian Johansson
Reporter christian.johansson@norrahalland.se 0300 52 13 68

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tid & PlatsLäs mer >>

LÖRDAG 24 NOVEMBER

13.45. Träningsmatch Kungsbacka IF - Norvalla IF, Kungsbacka Sportcenter konstgräs.

 

LÖRDAG 24 NOVEMBER

15.45. Varla IBK-Stenungsund IBK, div 1 V:a Götaland, Aranäshallen. Välkomna!

 

LÖRDAG 1 DECEMBER

11.00. Tölö gymnastikförening har uppvisning lördagEN 1 december i Aranäshallen kl 11.00, 13.30 och 16.00. Insläpp 30 minuter före. Inträde.

Läs Mer

TYCK TILL:

Julen närmar sig med stormsteg, är du klar med förberedelserna?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera