Vädret idag
Klart
11°C
Prognos september 23, 2018
dag
Mestadels soligt
13°C
 

Varla IBK klara för division 1

På träningspasset säkrade Varla IBK seriesegern. På morgonen efter fick de beskedet att kvalet strukits – klubben har kvalificerat sig för division 1.

 

INNEBANDY. Samtidigt som Varla IBK tränade spelade Vinberg hemmamatch mot Kusten. Hemmalaget behövde ta tre poäng för att kunna hota Kungsbackalaget om seriesegern. Men vinsten försvann i slutminuten när bortalaget kvitterade.

Varla IBK kunde fira att de säkrat kvalplatsen med två omgångar kvar. På torsdagsmorgonen kom nästa positiva besked. Kvalet styrks, vilket innebär att laget har kvalificerat sig för division 1 till hösten.

– Det känns jättekul såklart! säger assisterande tränaren Christoffer Lindroos. Det kom överraskande, jag vet inte riktigt varför kvalet ströks men det hade att göra med i vilka serier det blev luckor efter nedflyttningar.

 

Föreningen klev in med en revanschlusta efter ett misslyckat fjolår. Från starten så har det rullat på utan egentliga stopp – det har bara blivit två förluster under hela säsonger.

– Vi siktade mot division 1 och nu är vi där. Det blir lite andra förutsättningar med bättre motstånd. Men vi har ett ungt lag och jag tror att vi kan hävda oss bra.  

 

Dock återstod två matcher att lösa kvalplatsen för Kungsbackalaget, men det skulle visa sig att de inte behövde spela för att ta hem förstaplatsen. Under onsdagen möttes Vinbergs IBS och Kustens IF. Hemmalaget var tvunget att ta tre poäng för att hota Varla och såg ut att lösa den uppgiften. Men i sista minuten pillade bortalaget dit kvitteringen, vilket innebar Varlajubel.

Varför har det gått så bra?

– Vi var väl förberedda efter en bra försäsong. Vi fick ihop det bra från början och har haft en bra träningsnärvaro och bra inställning. Det ger resultat, säger Christoffer Lindroos.  

Christian Johansson
Reporter christian.johansson@norrahalland.se 0300 52 13 68

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tid & PlatsLäs mer >>

LÖRDAG 22 SEPTEMBER

15.00. IFK Fjärås dam A - Guldhedens IK, Div. 2 Västra Götaland, Ögärdets IP

 

SÖNDAG 23 SEPTEMBER

15.00. Åsa IF - IFK Fjärås, div 4 Halland, Åsa IP. Seriefinal!

 

SÖNDAG 23 SEPTEMBER

15.30. Kungsbacka DFF - Umeå IK FF, Elitettan, Tingbergsvallen.

 

SÖNDAG 23 SEPTEMBER

18.30. Varla IBK-Onsala IBK, DM Damer, Lindälvshallen

 

SÖNDAG 30 SEPTEMBER 

16.00. Särö IK –Kung Karl BK, division...

Läs Mer

TYCK TILL:

Kommunanställda ska erbjudas billig förmånscykel. Rätt eller fel?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera