Vädret idag
Mestadels soligt
19°C
Prognos augusti 20, 2018
dag
Moln ibland
21°C
 

Valborg spelas in i förskott

Vallda Sandö är platsen och det blir både brasa, eldkorgar och artister. Imorgon firas valborg i förskott under en tv-inspelning i naturreservatet.

– Vi ska spela in ett program för SVT som ska sändas på valborgsmässoafton, säger Valle Svahn, producent på produktionsbolaget Warner Bros i Göteborg.

 

Årets tv-firande ska ha ett västkusttema och valet av inspelningsplats föll på Vallda Sandö därför att platsen är vacker och är naturskönt belägen.

Under programmet är författaren Viveca Lärn ciceron och hon har även i uppdrag att hålla vårtal. För musikunderhållningen står Hellmans Drengar och Brunnsbo musikklassers flickkör som bjuder på en blandad repertoar. Dessutom ramar en flammande brasa och eldkorgar in valborgsfirandet i naturreservatet.

– Vi har fått tillstånd av Västkuststiftelsen och har förberett oss noggrant, vi lovar att vara försiktiga, säger Valle Svahn.

Den som vill uppleva lite valborgsstämning i förskott kan bege sig till Vallda Sandö imorgon men om det blir stor uppslutning från allmänheten tycker producenten är svårbedömt. Hela firandet sänds i alla fall på SVT1 klockan 18.45 på valborgsmässoafton. Programmet är då 45 minuter långt.

– Det blir ett traditionellt valborgsfirande, säger Valle Svahn.

Arkivfoto: Annika Lundby

 

Christina Nordwall
Reporter och redigerare 0300- 52 13 62

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

NYHETER

DebattLäs mer >>

TYCK TILL:

Var tredje hyresgäst vill enligt Hem o hyra förbjuda rökning på balkongen - håller du med?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERLäs mer >>

Fredag 17 augusti

Kl 12–15 Naturkampen – en naturlig femkamp. Vem är längst? Vem hoppar längst? Ta med familjen eller kompisarna och tävla mot varandra i lag eller enskilt på Naturum Fjärås Bräcka. Mät dig mot fem olika djur i fem olika grenar. 

Lördag 18 augusti

Kl 11–16 Vässingsö-dagen i Onsala. Fest för alla åldrar. Historisk vandring, gårdsloppisar, försäljning av lokala produkter och café.
 
Kl 12–15...
Läs Mer

Sommarkampanj!

 

Så här funkar eNH!