Vädret idag
Mestadels klart
16°C
Prognos juni 23, 2018
dag
Soligt
18°C
 

Tryggare med belysning

Belysning är ett sätt att skapa en tryggare miljö. Under en trygghetsvandring kring  Badhusparken och tunneln vid Resecentrum gavs flera exempel.

– Det är viktigt att kunna se vem vi möter när vi är ute och rör oss, säger ljusdesigner Lars Fredén.

 

Trygghetsvandringen arrangerades som en del i att uppfylla de medborgarlöften som lämnats till invånarna i kommunen. Ett fokusområde som lyfts fram efter dialoger som genomförts handlar om trygghet i offentlig miljö.

– Vi vill samtidigt skapa ett folkligt evenemang. Vi släcker ner hela Badhusparken och ska sedan provbelysa och höra vad folk tycker, säger Malin Eliasson, samordnare Lokala Brottsförebyggande rådet.

Arrangemanget var ett samarbete mellan Kultur och fritid, Teknik, Brottsförebyggande rådet, Region Halland, polisen och polisvolontärer. Lars Fredén var anlitad av Kungsbacka kommun för att visa hur man skulle kunna förbättra belysningen i det aktuella området. Under vandringen, som många kommuninvånare deltog i, visade han hur det kan se ut om man till exempel riktar ljus på buskar, träd eller cykelställ.

– Det finns olika sätt att belysa en park och kombinationen av belysning med lokal ljussättning kan förbättra och lätta upp ljusbilden, säger han.

Läs mer i Norra Halland på fredag 10/11–17. 

Christina Nordwall
Reporter och redigerare 0300- 52 13 62

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

NYHETER

DebattLäs mer >>

ANNONS

TYCK TILL:

Hur ska du följa fotbolls-VM?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERLäs mer >>

Onsdag 20 juni

kl 13.30–15.30 Stickcafé i Onsala församlingshem.

kl 14 Traditioner och högtider. Nu är det snart midsommarafton, men hur gjorde man förr? Vad firade man och hur firade man högtider? Du får lära dig allt om påskens, julens och midsommarens mysterium i Äskhults by. Anmälan. 

kl 14 Naturumguidning. Upptäck varför Fjärås Bräcka är unikt. Lär dig om gravarna, geologin, ljungheden eller småkryp.

Kl 19 Bingo...

Läs Mer

Sommarkampanj!