Vädret idag
Mestadels molnigt
4°C
Prognos december 14, 2017
dag
Skurar
3°C
 

Tredje raka SM-guldet i RS 200

I tre år i rad har Kullaviks KKK-seglaren Marcus Westerlind tagit hem SM-guldet i RS 200. Den här gången var det i par med Oliver Österberg.

 

SEGLING. Vindarna försvann på lördagseftermiddagen och på söndagen syntes de inte alls. Därför kunde bara tre av nio race att köras när Kullaviks KKK arrangerade Skiff. Men i RS 200 blev det samma svenska mästare som de två föregående åren.

– Men det har varit med tre olika gastar, säger Marcus Westerlind.

 

I år var det Oliver Österberg som han seglade tillsammans med och duon van samtliga tre lopp som kördes. De är därmed kvalificerade till Mästarnas mästare som avgörs i Marstrand i mitten av oktober, där samtliga SM-vinnare möter varandra.

– Vi gjorde det ganska så bra. Jag är egentligen mer eller mindre pensionerad, men nu kommer det att bli segling fyra helger i rad, säger 47-åringen.

 

För i helgen blir det mer seglande. Då stundar Champions Leaguefinal för Kullaviks KK på Sardinen i helgen. Både Westerlind och Österberg tar plats i finallaget.

Det lär bli stenhård konkurrens.

– Att vinna där är nog jämförbart med att en internationell mästerskapstitel.

 

Tvåa i SM i RS 200 slutade SS Kaparenseglarna Martin Johansson och Axel Johansson Landell. Tredjeplatsen togs av Thomas Hansson-Mild och Carl Hansson-Mild, även de från SS Kaparen.

I klassmästerskapet RS Feva slutade Kettil Leke och Theo Skörvald från Kullaviks KKK på en andraplats.

Christian Johansson
Reporter christian.johansson@norrahalland.se 0300 52 13 68

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Tid & PlatsMer >>

 

LÖRDAG 3 OCH SÖNDAG 4 FEBRUARI

09.00. Under helgen 3 och 4 februari står Kungsbacka fäktklubb värd för Kungsbacka masters i Aranäshallen. Tävlingarna pågår hela dagarna. Alla intresserade är välkomna att titta på!

 

MÅNDAG 12 FEBRUARI

17.30. Under fem dagar kl 17:30-18:30 får du lära dig grunderna i fäktning med värja. All fäktutrustning lånas på fäktklubben. Avgift tillkommer. Välkommen med din...

Läs Mer

TYCK TILL:

Vargen är här – otäckt eller kul?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera