Vädret idag
Molnigt
2°C
Prognos januari 21, 2019
dag
Kastbyar
3°C
 

Tränaren: ”Vi är på rätt väg”

Jamal El Moussaoui har varit assisterande tränare, han har varit sportchef och nu tar han steget in som huvudtränare. Det har inte blivit en drömstart.  

 

FOTBOLL. Försäsongen har inte flutit på problemfritt. Jamal El Moussaoui erkänner utan omsvep att laget inte är där han hade önskat. Det har varit störningsmoment under försäsongen där det skar sig mellan honom och assisterande tränaren Mikael Prodér. Den sistnämnda har lämnat laget. Dessutom anslöt stjärnan Antonia Göransson men profilen lämnade innan seriestart för konkurrenten Assi IF.

– Vi är inte riktigt där vi vill vara, främst i vårt possessionspel. Men vi har ett bra, aggressivt försvarsspel och vi är riktigt bra i vårt omställningsspel. Jag ligger mycket fokus där nu till en början. Sedan vill vi växa i possessionsspelet. Vi kommer att spela en bättre fotboll på hösten än på våren, det kan jag lova, säger Jamal El Moussaoui som implementerat ett 3-4-3 som nytt spelsystem.  

 

I fjol var det en strulig säsong, med ekonomiska problem och ett tränarbyte mitt under säsongen. Trots det löste laget en femteplats. Jamal El Moussaoui lyfter fram lagsammanhållningen som har byggts upp som möjlig framgångsfaktor till i år.

– Trots all problematik som har varit i fjol och i år så har tjejerna bestämt sig för att köra. De är sådana karaktärer. Gruppen är så stark och trivs tillsammans – de har skakat av sig det som varit. Det kan bli avgörande och det märkte jag tidigt. Det var därför jag sa att jag inte skulle vilja byta lag med någon annan, det kan bära långt. Sedan tror jag att vi kommer att ha ett ramstarkt försvar. 

 

2018 ska de ta nästa steg upp i tabellen – men en spelare i det ledet skulle vara Antonia Göransson. Det finns frågetecken inför seriestarten – var står Kungsbacka DFF?

– Jag jobbar långsiktigt med Kungsbacka DFF. Men vi siktar på att vinna varje match vi går ut till. Vi har en nivå när den sitter, med den nivån gjorde vi det svårt för allsvenska Växjö. Det känns som att vi är på rätt väg, säger Jamal El Moussaoui.  

Hur säker är du på startelvan?

– Det är en två positioner där det är flera som knackar på dörren.

För Kungsbacka DFF väntar nykomlingen Asarums IF på bortaplan Jamal El Moussaoui räknar med att de kommer att föra spelet och de kliver in i matchen som favoriter.

– En bra start kan vara väldigt avgörande för oss.

 

Fakta: Jamal El Moussaoui om:

Favoriter i serien: ”AIK ser starka ut. De har hämtat rutin från allsvenskan och har en duktig tränare. Stommen är kvar, det är deras år. Skulle de inte gå upp i år är det nog en stor missräkning. Jag tror att Kif Örebro och Kvarnsveden som har trillat ur är tillräckligt bra för att vara med i toppen. Sedan vill jag varna för Assi IF, de får vi se upp med.”

 

Läs mer om Kungsbacka DFF i fredagens tidning. 

Christian Johansson
Reporter christian.johansson@norrahalland.se 0300 52 13 68

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

TYCK TILL:

Ständigt nya byggprojekt – växer Kungsbacka för fort?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera