Vädret idag
Mestadels soligt
21°C
Prognos juli 21, 2018
dag
Delvis soligt
22°C
 

Träden flyttas för badhusbygge

114 träd måste tas bort inför badhusbygget som börjar nästa år. En del av dem ska flyttas och det arbetet påbörjas om någon vecka.

Träden som flyttas kommer istället att hamna bland annat i Gullregnsparken, Söderåparken, vid Tölö Tvärled och vid välkomstskylten vid Varbergsvägen på Hammerö.

– Vi kommer att börja tisdag vecka 47 och själva flytten beräknas ta cirka fem dagar. 57 träd behöver tas bort innan februari nästa år, och vi har som mål att flytta 45 träd. Resten är antingen skadade eller står för nära ledningar, säger Leon Martini, arbetsledare på Trafik & Park på förvaltningen för Teknik på kommunens hemsida.

Själva flytten beräknas kosta cirka 3-4 000 kronor per träd, vilket är ungefär en tiondel av vad det skulle kosta att köpa nya träd av motsvarande storlek.

Träden har vuxit på Inlag i ungefär 20 år, och att flytta stora träd är inte helt enkelt. Kommunen flyttade några träd för ungefär 15 år sedan, och den gången var det inte alla som överlevde.

Läs mer i fredagens Norra Halland!

Kristian Alm
Reporter 0300- 52 13 66

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

NYHETER

DebattLäs mer >>

ANNONS

TYCK TILL:

Är du orolig för bränder?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERLäs mer >>

Fredag 20 juli

kl 12–15 Lilla naturhjälpen. Vi hjälps åt att röja för att hjälpa både växter och insekter att trivas bättre, växa och ha plats till bohål vid Naturum Fjärås Bräcka.

kl 18–23 Länge leve Sven-Ingvars! 2017 gick Sven-Erik Magnusson, en av vår tids största musikprofiler och artister, ur tiden. Sven-Eriks son Oscar Magnusson tar nu plats vid mikrofonen på Tjolöholms Slott.

Lördag 21 juli

kl 12–15...

Läs Mer

Sommarkampanj!