Vädret idag
Mestadels soligt
19°C
Prognos augusti 20, 2018
dag
Moln ibland
21°C
 

Tonåringar döms för sexfilm

 

Tonåringarna smygfilmade sina jämnåriga två kompisar när de hade sex och lade sedan ut filmen på nätet. Nu döms två av dem till ungdomstjänst, den tredje får dagsböter.

 

De tre pojkarna är i 16-17-årsåldern och två av pojkarna ska ha smygfilmat genom fönstret när de två ungdomarna hade sex i en stuga i Åsa förra sommaren. Den ena av pojkarna ska därefter sett till att filmen hamnade på sociala medier och i en gruppchatt på nätet. Han döms för grovt förtal och kränkande fotografering till 35 timmars ungdomstjänst och ska betala 50000 kronor i skadestånd till flickan.

Kompisen som också smygfilmade döms för kränkande fotografering men eftersom han rätt så omgående raderade sin film och därmed försökt begränsa skadan kom han lindrigare undan och får betala 5000 kronor i dagsböter. Enligt domen ska ingen av dem känt till att det är brottsligt att filma på det sätt de gjort.

Den tredje pojken döms för ofredande efter att ha kallat flickan de smygfilmat för hora, porrstjärna och liknande inför andra, dels på hennes skola och i gruppchattar på nätet. Han döms till ungdomstjänst i 30 timmar och ska betala 15000 kronor i skadestånd.

 

Christina Nordwall
Reporter och redigerare 0300- 52 13 62

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

NYHETER

DebattLäs mer >>

TYCK TILL:

Var tredje hyresgäst vill enligt Hem o hyra förbjuda rökning på balkongen - håller du med?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERLäs mer >>

Fredag 17 augusti

Kl 12–15 Naturkampen – en naturlig femkamp. Vem är längst? Vem hoppar längst? Ta med familjen eller kompisarna och tävla mot varandra i lag eller enskilt på Naturum Fjärås Bräcka. Mät dig mot fem olika djur i fem olika grenar. 

Lördag 18 augusti

Kl 11–16 Vässingsö-dagen i Onsala. Fest för alla åldrar. Historisk vandring, gårdsloppisar, försäljning av lokala produkter och café.
 
Kl 12–15...
Läs Mer

Sommarkampanj!

 

Så här funkar eNH!