Vädret idag
Mestadels molnigt
20°C
Prognos juli 25, 2017
dag
Mestadels molnigt
23°C
 

Tillsammansveckans slut firades i Badhusparken

Den nationella Tillsammansveckan som arrangerats av förbundet Tillsammansskapet, är över för denna gången och det firades med fest i Badhusparken. 

– Veckan har varit helt fantastisk och det roligaste har varit att få träffa och lära känna så mycket nya människor, säger Lena Martinsson, styrelsemedlem i Tillsammans. 

 

Tillsammansskapet är ett politisk- och religiöst obundet förbund som organiserar 35 olika Tillsammansgrupper runt om i Sverige. Grupper som i sin tur jobbar med att dra i politiska frågor på ett lokalt plan.

– Det som är bra med att inte vara bunden till något parti är att vi kan ifrågasätta alla partier. Vi i Tillsammansgruppen för Kungsbacka träffas varje söndag och jobbar med att driva på olika politiska frågor, så som bostadspolitik och skattepolitik.Vi vill att samhället ska vara lika för alla, säger Lena. 

 

Under Tillsammansveckan har det samtalats på torget om hur kungsbackaborna upplever sitt samhälle, och på ABF huset har det funnits workshops om utökad demokrati. Avslutningen av veckan firades med tal från ordförande i förbundet Alex Bengtsson samt med grillning, sång och ansiktsmålning för barnen. 

– Även om veckan är slut så kommer vi att fortsätta engagera oss, och vi hoppas på att kunna göra en liknande vecka även nästa år, säger Lena. 

 

Casper Sewerin
Casper Sewerin Reporter 0300-101 75 reporter@norrahalland.se

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

NYHETER

ANNONS

TYCK TILL:

Är det OK med trasiga jeans?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERMer >>

Lämna ditt bidrag till Det händer här!

Tisdag 25 juli

kl 12–13.30 Tisdagsträff i Varlakyrkan.

Kl 13.30–15.30 Kafé på Anhörigcenter, Västergatan 23. 

kl 19 Sommarmusik i Hanhals kyrka. ”I full frihet”. Riksspelmannen Greger Siljebo, violin, mandola spelar tillsammans med Stefan Wingefors, bas, piano och dragspel. 

kl 19–20 Sommargympa på gräsmattan bakom Onsala församlingshem.

Onsdag 26 juli

kl 13–16...

Läs Mer