HANDBOLL 2017-10-01 KL. 18:43

Talangen stoppade Aranäs från tredje raka

HK Aranäs kunde inte ta tredje raka segern. Lugi HF i allmänhet och den 19-åriga talangen Alfred Jönsson i synnerhet såg till att vinsten landade i bortabussen.

HANDBOLL: HANDBOLLSLIGAN

HK Aranäs – Lugi HF 29 – 32

Det small omgående i Aranäsmålet. Framåt hittade inte Rasmus Thorbjörnsson eller Martin Mårtensson rätt och bakåt rasslade nätet när Erik Pettersson inte fick tag i bollarna.

Toni Johansson skickade in Pontus Mellegård, tog timeout och bytte målvakt.

Ingenting stoppade Lundalaget som anfördes av stortalangen Alfred Jönsson. Det var symptomatiskt i halvlekens sista sekund när gästerna fick frikast. Hemmalaget ställde upp muren men Jönsson vred sig runt och fann luckan mellan Daniel Bergquist ben. 12–18.

Pontus Mellegård visade fortsatt målform efter paus – mittnian stod för elva pytsar (tre straffar).

Han var dock för ensam och Alfred Jönssons mannar blev aldrig hotade. HK Aranäs gick tidigt ut i försvarsspelet och andra halvleken lyste skönspelet med sin frånvaro. Kungsbackalaget nådde 27–30 med lite drygt tre minuter kvar.

Erik Petterson knep en straff, men tiden för knapp. Max Santos satte 28–30 men sedan punkterades matchen när Adam Tumbo lirkade in 28–31 i slutminuten.

HK Aranäs lyckades inte att följa upp vinsterna mot OV Helsingborg och Karlskrona HF. Dock presenterade klubben ett nyförvärv. Klubben lånar vänstersexan Emil Lennartsson från HP Warta fram till jul.