Vädret idag
Moln ibland
22°C
Prognos juli 22, 2018
dag
Moln ibland
22°C
 

Stämningsfull luciakröning i Lindome kyrka

Majken Cederholm kröntes i går kväll till lucia i en välbesökt Lindome kyrka. Tillsammans med sina tärnor, tomtar och stjärngossar från Almåsskolans musikprofil kommer hon nu under morgonen att lussa vidare, först för sina skolkamrater i kyrkan och därefter för de boende på Brogårdens äldreboende i Lindome.

 

Under luciakröningen i går kväll delades även Lions 50-årsjubileumsstipendium på 5 000 kronor ut till Johan Grahn, 17-årig lovande roddare från Lindome.
Lindomebon går på elitidrottsgymnasium i Göteborg och tränar i Mölndals roddklubb.
”Johan är trots sin ringa ålder, väl medveten om vad han sysslar med och den framtid han stakat ut för sig. Johan tränar medvetet för att bli elitroddare i Mölndals roddklubb, med visioner om komma till OS och VM. Johan började med orientering med framgångar, men har av olika orsaker gått över till rodd, där han också redan skördat framgångar. Johan går på elitidrottsgymnasiet Katrinelund med hård träning på schemat liksom i roddklubben. Lindome Lions Club gratulerar Johan Grahn till stipendiet på 5 000 kronor och hoppas att detta skall motivera honom till fortsatt träning och tävlande och inte glömma Lindome när framgångarna kommer”, skriver Lions i sin motivering till stipendiet.
Priset delades ut av Lions Bengt Unell, varefter Majken Cederholm och hennes luciafölje tågade in i kyrkan.
Hon kröntes av nya kyrkoherden Ylva Leitzinger som tillsammans med Lions Marita Unell hängde luciasmycket runt hennes hals, varefter det bjöds på både klassiska och nyare luciasånger av eleverna från Almåsskolans musikprofil.
Luciaföljet kommer i dag, onsdag lussa vidare, först för sina skolkamrater i kyrkan och därefter för de boende på Brogårdens äldreboende.
De kommer under dagen också sjunga utanför Ica i Lindome.

 

Se film från kröningen på Norra Hallands Facebooksida.

Camilla Moestedt
Reporter 0300- 52 13 58 camilla.moestedt@norrahalland.se

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

NYHETER

DebattLäs mer >>

ANNONS

TYCK TILL:

Är du orolig för bränder?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERLäs mer >>

Fredag 20 juli

kl 12–15 Lilla naturhjälpen. Vi hjälps åt att röja för att hjälpa både växter och insekter att trivas bättre, växa och ha plats till bohål vid Naturum Fjärås Bräcka.

kl 18–23 Länge leve Sven-Ingvars! 2017 gick Sven-Erik Magnusson, en av vår tids största musikprofiler och artister, ur tiden. Sven-Eriks son Oscar Magnusson tar nu plats vid mikrofonen på Tjolöholms Slott.

Lördag 21 juli

kl 12–15...

Läs Mer

Sommarkampanj!