Vädret idag
Molnigt
11°C
Prognos september 26, 2018
dag
Skurar
16°C
 

Sommartidningsdax

Norra Halland har under många års tid producerat en sommartidning. Det här är en produkt som vi delar ut till alla hushåll och till många olika näringsställen runt om i vår kommun. Sommartidningen innehåller, bland mycket annan läsning, också en kalender med det mesta som finns att göra i Kungsbacka under sommaren.

 

Nu på måndag är det dags för årets upplaga så håll utkik i din brevlåda då (den vanliga tidningen kommer på tisdag men sommartidningen delas ut separat).

 

Satsningar som denna är en stor sak för en liten tidning med begränsade resurser men det finns två drivkrafter som ligger bakom. Den ena är att vi tar uppdraget att vara den informationsplattorm/mötesplats som så väl behövs, alla tekniska lösningar till trots. Den andra är att erbjuda våra annonsörer produkter som de (och vi) kan tjäna pengar på och som gör att de vill fortsätta att samarbete med oss.

 

Att den lokala journalistiken är viktigt är utom allt tvivel. Det som inte lika ofta är debatterat är den lokala annonsmarknaden. Man pratar om att annonspengarna går över och blir digitala och det stämmer säkert på sina håll men glöm för all del inte kraften i den vanliga tidningen!

 

Den koncern som varit mest aggressiv avseende digital satsning är Mittmedia. Den 25 maj skrev tidningen Journalisten att, trots detta, var över 90 procent av Mittmedias intäkter från papperstidningarna. För att finansiera den journalistik man gör idag skulle det behövas 416 000 digitala prenumeranter. Man har i dagsläget 15 000. Allt fler tidningar tar nu steget till att låsa in digitalt material för ingen kan ju i längden jobba gratis.

 

Vi på Norra Halland var tidigt ute med annonsering på vår hemsida och vi bevakar utvecklingen noga. När det gäller e-tidning så kommer vi att satsa på en ny app för bättre läsbarhet till hösten. Efterlängtat av våra digitala prenumeranter.

 

Vi fortsätter med dagliga uppdateringar på webben för att alla dagar i veckan kunna servera er senaste nytt. Här kan du läsa hela Sommartidningen i digital form!

 

Elisabeth Blide
VD, chefredaktör och ansvarig utgivare. elisabeth.blide@norrahalland.se 0300- 52 13 55

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DebattLäs mer >>

TYCK TILL:

Kylan är här, väljer du vinterdäck eller dubbdäck?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERLäs mer >>

Tisdag 25 september

kl 9.30–11.30 Kyrkans öppna förskola i Varlakyrkan. För barn 0-5 år i vuxens sällskap. 

kl 10 Sagostund i Åsa bibliotek för barn från 3 år.

kl 10.30 Välkommen till Träffpunkt Gällinge för att njuta av riktigt ”kokekaffe”. Medtag en gammal kaffekopp och berätta din historia kring den. 

kl 12–13.30 Tisdagsträff i Varlakyrkan, Birgitta Graneld. 

kl 12 Trio till lunch i Släps kyrka. Sonia...

Läs Mer

Så här funkar eNH!