Vädret idag
Molnigt
2°C
Prognos januari 23, 2018
dag
Skurar
6°C
 

Snälla överträffa våra förväntningar!

I september förra året skrev Ingrid Höglind en krönika här i tidningen med rubriken Urvattnad vision och där stod ”stora planer har oftast hamnat i hårdbantningsprogram och där tappat mycket av sin livskraft”. Hon befarade att simhallen kunde bli ett sådant exempel.

 

Nu börjar det närma sig en ny simhall efter rätt många turer. Och det kommer att bli nedbantat eller ej kan ni läsa om på tisdag men tidigt i projektet har det stått klart att man sparat in på både bassängdjup och hopptorn.

 

När kommunen nu passerat 80 000 invånare så kunde man ju annars tycka att det vore dags att överraska oss med lite extra finesser. Ge oss extra allt i nya simhallen: spa, hopptorn, jättelång och jättedjup, bubbelpooler, rutschbanor, vattenlekland, tyst avdelning och allt vad man nu kan hitta på. Så att alla som bor i kommunen kunde vara väldigt stolta och bjuda hit sina vänner på besök. Det skulle bli både återbäring (för allt besvär som allt byggande ställer till med) och som uppmuntran för att få oss att vara stolta över och tala väl om vår hembygd. Bra marknadsföring bygger varumärket Kungsbacka och om folk trivs så bor man kvar och rekommenderar nya att flytta hit. Lätt som en plätt!

 

Tycker ni att det låter utopiskt? Själv bodde jag 20 år i Lerums kommun och när de byggde sitt Vattenpalats blev det något att både vara stolt över och ha roligt i. Detta är sådär 30 år sedan och fortfarande hör man ju talas om att folk åker dit, så det verkar ju ha varit en rätt så hyfsad idé.

 

Det är en sak att leverera det som är nödvändigt och en annan sak att leverera det som ger guldkant på tillvaron och som gör att man känner stolthet och tillhörighet. Det ena utesluter inte det andra. I Kungsbacka förväntas folk fixa sina fritidsaktiviteter själva till väldigt stor utsträckning. Det har funkat hittills men frågan är hur det kommer att bli i det långa loppet med så många fler invånare? En kommun kan inte växa hur mycket som helst utan att se till att det förutom vägar, bostäder och skolor också erbjuds något att göra på fritiden. Annars blir vi bara en kommun att sova i. Men det kanske är så vi vill ha det?

Elisabeth Blide
VD, chefredaktör och ansvarig utgivare. elisabeth.blide@norrahalland.se 0300- 52 13 55

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

DebattLäs mer >>

ANNONS

TYCK TILL:

Ett mässlingfall hittat i Kungsbacka. Är du rädd för att bli smittad?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERLäs mer >>

Lämna ditt bidrag till Det händer här!

Fredag 19 januari

kl 9-12 Öppen förskola i Tölö församlingshem. För barn 0-5 år i vuxens sällskap. 

kl 9–12 Öppen förskola i Onsala församlingshem.  

kl 9–13 Småbarnsrytmik på Kulturhuset Fyren med rytmik och sagor för de allra minsta (0–4 år). 

kl 10–12 Promenad i Kungsbacka. Föranmälan. Arr: Anhörigcenter. 

kl 11.30-14 Fairtrade café i Tölö...

Läs Mer