Vädret idag
Klart
17°C
Prognos augusti 16, 2017
dag
Mestadels soligt
19°C
 

Skrotbil vid vårdcentral ska bort

I månader har en skrotbil stått parkerad på parkeringen utanför Fjärås vårdcentral. Både vårdcentralen och apoteket har varit i kontakt med Eksta för att få bort den. Nu har skyltar satts upp som gör det möjligt för kommunen att forsla bilen därifrån.

 

Inte bara Coop har haft problem med bilar som blir stående på parkeringen, problemet finns också i Fjärås där en bil stått avställd på parkeringen vid vårdcentralen i flera månaders tid. Bilen har med tiden blivit i allt sämre skick och både apoteket och vårdcentralen har hört av sig till Eksta för att försöka få dem att göra något åt situationen.

– Den har stått där långt innan sommaren. Det blir ju lite tillhåll tyvärr för ungdomar som tycker om att banka på den och ibland har de även skadat sig, säger Annika Saxevall som jobbar på apoteket.

 

Problemet har varit att det saknats skyltar som talar om vilken parkeringstid som gäller på parkeringen och så länge detta saknats har kommunen inte haft någon möjlighet att transportera bort bilen. Men så i förra veckan så kom de nya skyltarna upp som talar om att bilar som längst får stå där ute i fyra timmar.

– Vi satte upp dem i slutet av förra veckan och varit i kontakt med kommunen. Nu kommer det ta några dagar men den ska köras bort, säger Janne Nilsson förvaltare på Eksta.

 

Annika berättar att man är nöjd med att problemet äntligen är löst.

– Det har ju sett ganska tråkigt ut och man har sett den från vägen, det är bra att det nu görs något åt den.

 

Foto: Privat

Rikard Jernberg

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

NYHETER

ANNONS

TYCK TILL:

Ska rökare som slänger fimpen på marken bötfällas?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERMer >>

Lämna ditt bidrag till Det händer här!

 

Tisdag 15 augusti

Kl 12-13.30 Lunchbön och tisdagsträff i Varlakyrkan.

Kl 13.30–15.30 Kafé på Anhörigcenter, Västergatan 23.

Kl 15 ”Utsikt och vidgade vyer”. Guidning vid Naturum Fjärås Bräcka.

Kl 19–20 Sommargympa på gräsmattan bakom Onsala församlingshem (oavsett väder). Arr: Onsala gymnastikförening och Onsala församling.

Onsdag 16 augusti

Kl 15 ”En gruslig...

Läs Mer