Vädret idag
Klart
13°C
Prognos juni 20, 2018
dag
Skurar
18°C
 

Skärpt bevakning av busstrafik

KE’s bussar sätter till helgen in skärpt bevakning efter helgens incidenter med äggkastning och allmänt stök i Kullavik.

­– Vi har polisanmält händelsen och kommer tillsammans med Västtrafik även försöka få till fler biljettkontroller, säger Magnus Elofsson, vd för KE´s bussar.

 

Efter att i helgen som gått fått bussen nedkastad med ägg och tvingats tampas med både unga och gamla resenärer som vägrat betala för resan skärps nu helgbevakningen på bussturerna i Kullavik.

– Vi har ökat resurserna inför de kommande helgerna och har även haft dialog med Västtrafik som lovat att försöka göra fler biljettkontroller just här, säger Magnus Elofsson, vd för KE´s bussar.

Busschauffören och skyddsombudet Martin Andreasson berättade i tisdagens Norra Halland om hur han, förutom att få vindruta och sidospegel nedkastad med ägg, tvingats tvärnita för mopeder som kört ut precis framför bussen.

– Av 123 resenärer i lördags hade jag dessutom 45 som inte ville betala. Både ungdomar och vuxna, berättade han då bland annat.

Bussföretaget har nu polisanmält äggkastningen och hoppas även att helgturerna framöver ska bli lugnare genom skärpt bevakning och ökade biljettkontroller.

– Så här kan vi naturligtvis inte ha det. Det handlar ju om både våra chaufförers och resenärers trygghet och säkerhet, säger Magnus Elofsson.

Camilla Moestedt
Reporter 0300- 52 13 58 camilla.moestedt@norrahalland.se

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

NYHETER

DebattLäs mer >>

ANNONS

TYCK TILL:

Hur ska du följa fotbolls-VM?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERLäs mer >>

Lämna ditt bidrag till Det händer här!

Fredag 15 juni

kl 11.30–14 Fairtrade café i Tölö församlingshem. 

kl 12–15 Naturkampen – en naturlig femkamp. Vem är längst? Vem hoppar längst? Ta med familjen eller kompisarna och tävla mot varandra i lag eller enskilt på Naturum Fjärås Bräcka. Mät dig mot fem olika djur i fem olika grenar. 

kl 15–16.15 Prova på meditation och mjuk Kundaliniyoga på Yogaroom i Kungsbacka....

Läs Mer

Sommarkampanj!