Vädret idag
Klart
-1°C
Prognos november 21, 2017
dag
Moln ibland
1°C
 

  Skärpt bevakning av busstrafik

  KE’s bussar sätter till helgen in skärpt bevakning efter helgens incidenter med äggkastning och allmänt stök i Kullavik.

  ­– Vi har polisanmält händelsen och kommer tillsammans med Västtrafik även försöka få till fler biljettkontroller, säger Magnus Elofsson, vd för KE´s bussar.

   

  Efter att i helgen som gått fått bussen nedkastad med ägg och tvingats tampas med både unga och gamla resenärer som vägrat betala för resan skärps nu helgbevakningen på bussturerna i Kullavik.

  – Vi har ökat resurserna inför de kommande helgerna och har även haft dialog med Västtrafik som lovat att försöka göra fler biljettkontroller just här, säger Magnus Elofsson, vd för KE´s bussar.

  Busschauffören och skyddsombudet Martin Andreasson berättade i tisdagens Norra Halland om hur han, förutom att få vindruta och sidospegel nedkastad med ägg, tvingats tvärnita för mopeder som kört ut precis framför bussen.

  – Av 123 resenärer i lördags hade jag dessutom 45 som inte ville betala. Både ungdomar och vuxna, berättade han då bland annat.

  Bussföretaget har nu polisanmält äggkastningen och hoppas även att helgturerna framöver ska bli lugnare genom skärpt bevakning och ökade biljettkontroller.

  – Så här kan vi naturligtvis inte ha det. Det handlar ju om både våra chaufförers och resenärers trygghet och säkerhet, säger Magnus Elofsson.

  Camilla Moestedt
  Reporter 0300- 52 13 58 camilla.moestedt@norrahalland.se

  TYCK TILL: Kommentera artikel

  Kommentera detta inlägg

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  NYHETER

   ANNONS

   TYCK TILL:

   EU-toppmötet stökar till det. Borde Göteborgsregionen tacka nej till stora evenemang?

   Visa Resultat

   Loading ... Loading ...

   Diskutera TYCK TILL

   Kommentera

   DET HÄNDERMer >>

   Lämna ditt bidrag till Det händer här!

   Fredag 17 november

   kl 9–12 Småbarnsrytmik på Fyren.

   kl 9–12 Öppen förskola i Tölö församlingshem. För barn 0-5 år i vuxens sällskap.

   kl 11.30–14 Fairtrade kafé i Tölö församlingshem. 

   kl 17–18.30 Kom och prova olika idrotter i Aranäshallen A.

   kl 19 Musikalen Luther i Släps kyrka. Framförs av Släps musikalensemble, Kungsbacka kammarkör och musiker. Manus och musik av...

   Läs Mer