Vädret idag
Mestadels molnigt
20°C
Prognos juli 25, 2017
dag
Mestadels molnigt
23°C
 

Sjuksköterska på BVC kritiseras av IVO

En sjuksköterska på en Barnavårdscentral i Kungsbacka kritiseras av Inspektionen för vård och omsorg, IVO, för det sätt hon dokumenterat sitt arbete på.

Bristerna upptäcktes efter genomgång av journaler på den offentliga vårdenheten som efter att de upptäckts skickat ärendet vidare till IVO.

Bristerna i de 15 journaler som IVO granskat närmare består i otillräcklig dokumentation vid bland annat vaccinationer – där information om doser, intervall och typ av vaccin ibland saknats. Det har också förekommit ofullständigt ifyllda personuppgifter och i vissa fall har signatur saknats i journalerna.

Sjuksköterskan har förklarat att anledningen till att uppgifter saknats är att vårdcentralen arbetar med både digitala och fysiska journaler. Vaccinationsuppgifter ska enligt henne finnas i det digitala vaccinationsregistret. Hon säger sig också ha upplevt att det varit oklart om det är läkaren eller sjuksköterskan som ansvarar för att dokumentera vissa uppgifter.

IVO:s bedömning är att det räcker med att kritisera sjuksköterskan. Några ytterligare åtgärder anser man inte vara nödvändiga. Sjuksköterskan har sagt sig beredd att dokumentera med större noggrannhet i fortsättningen och att hon kommer att se till att det inte förekommer några oklarheter kring dokumentationsansvar i framtiden.

Rikard Jernberg

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

NYHETER

ANNONS

TYCK TILL:

Är det OK med trasiga jeans?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERMer >>

Lämna ditt bidrag till Det händer här!

Tisdag 25 juli

kl 12–13.30 Tisdagsträff i Varlakyrkan.

Kl 13.30–15.30 Kafé på Anhörigcenter, Västergatan 23. 

kl 19 Sommarmusik i Hanhals kyrka. ”I full frihet”. Riksspelmannen Greger Siljebo, violin, mandola spelar tillsammans med Stefan Wingefors, bas, piano och dragspel. 

kl 19–20 Sommargympa på gräsmattan bakom Onsala församlingshem.

Onsdag 26 juli

kl 13–16...

Läs Mer