Vädret idag
Mestadels molnigt
18°C
Prognos juli 22, 2018
dag
Delvis soligt
22°C
 

Sjukhuset glömde kontrollera patients pacemaker

En patient gick med defekt pacemaker efter att kontrollen uteblivit och en annan patient fick injektioner mot fel allergi.

Nu anmäler Region Halland två händelser vid Kungsbacka närsjukhus enligt Lex Maria.

Det var i samband med att hjärtpatienten vårdades på Sahlgrenska universitetssjukhuset för en annan åkomma, som man upptäckte att pacemakern inte fungerade, även om hjärtrytmen trots det var normal.

– Det visade sig att en planerad kontroll av pacemakern inte hade blivit av. Den uteblivna kontrollen bedömer vi som en risk för patienten att drabbas av allvarlig vårdskada, säger chefsläkare Birgitta Lagerqvist i ett pressmeddelande.

Man har inte kunnat hitta att kontrollen uteblivit för någon annan patient.

Det andra fallet som anmälts gäller injektionsbehandlingar mot allergi, där patienten fick kattextrakt istället för hästextrakt. Det ledde till lokal rodnad vid injektionsstället och att det krävdes ett ytterligare besök för att få rätt spruta. Om patienten hade varit överkänslig mot katt hade det däremot kunnat leda till en större allergisk reaktion, och Region Halland gör därför bedömningen att det fanns en risk för allvarlig vårdskada.

Ann Kristin Ekman
Reporter 0300- 52 13 63

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

NYHETER

DebattLäs mer >>

ANNONS

TYCK TILL:

Är du orolig för bränder?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERLäs mer >>

Fredag 20 juli

kl 12–15 Lilla naturhjälpen. Vi hjälps åt att röja för att hjälpa både växter och insekter att trivas bättre, växa och ha plats till bohål vid Naturum Fjärås Bräcka.

kl 18–23 Länge leve Sven-Ingvars! 2017 gick Sven-Erik Magnusson, en av vår tids största musikprofiler och artister, ur tiden. Sven-Eriks son Oscar Magnusson tar nu plats vid mikrofonen på Tjolöholms Slott.

Lördag 21 juli

kl 12–15...

Läs Mer

Sommarkampanj!