Med en osannolikt lång skadelista gjorde sig Hanhals Kings redo för Tranås borta – då kom sjukanmälningarna. Trots att laget endast hade sex ordinarie forwards kunde Kristoffer Wikner åter igen sänka smålänningarna.

Tranås AIF – Hanhals Kings 2 – 3

Niclas Högberg fick inte söndagsstarten han ville ha. Laget dras med väldiga skadeproblem och det sista han ville var att få fler avbräck. Då ringde telefonen tre gånger. Tim Brattström, Hampus Melén och Anton Bruswed var alla sjuka.

Hanhals chansade och ringde Troja-Ljungby. De kunde ställa upp med två J20-spelare och Pontus Engström övertalades efter skadefrånvaro att lira.

Vid matchstart hade Hanhals Kings sex ordinarie forwards.

– Vi fokuserade på att spela ett koncentrerat försvarsspel, och spela enkelt så att det inte tog energi, säger Niclas Högberg.

Matchplanen var att ha chansen när det återstod 20 minuter. Efter två perioder levde tillställningen, det var 1–1 på resultattavlan.

Med sig hade Kungsbackalaget en tung vecka förutom skadeproblemen. Mot Vimmerby blev det en knapp förlust och mot Nybro på hemmaplan sabbades deras chans till kvittering på slutet av ett domarmisstag.

– Jag sa till dem i den andra periodpausen att jag känner igen det här. I dag är det vår tur, säger tränaren.

Efter att ha följt taktiken till punkt och pricka gick de ut och gjorde tvärtom. Tranås AIF vaskade omgående fram två gyllene chanser, men mitt i pressen tog Johan Holmgren fart i egen zon. Han stannade först efter att växellirat sig genom mittzonen, passerat hemmaförsvararna, lurat målvakten i sidled och släppt pucken mellan benen.

– Johan är en kille vi kan ha som forward men jag rankar honom som seriens bästa back, berömmer Högberg.

Kristoffer Wikner var vaken och satte trean i öppen kasse. Men det skulle bli dramatik. Tranås reducerade kvickt och med sekunder kvar på klockan fick de den stora kvitteringschansen. Fredrik Bergvik i kassen ställdes i en en-mot-en-situation mot hemmalagets kapten Filip Petersson.

– Där gick det inte så mycket tankar. Så bra som Fredrik var i matchen krävdes det otroligt mycket för att den skulle sitta.

Pucken satt i magen och vinsten var Hanhals. Efteråt lindades knän medan någon annan försökte få stopp på näsblodet. Det var en värme, men också en tystnad av utmattning, berättar Niclas Högberg som var stolt över sitt lag.

– Vi gör en klinisk insats.

Men det var smolk i segerbägaren. Lagkaptenen Johan Holmberg åkte på en knätacking och det är oklart hur allvarligt det är.

– Det är tufft att stödja på det men ingenting är av, säger han.

Matchfakta:

Tranås AIF – Hanhals Kings 2–3 (0–0, 1–1, 1–2)

0–1 (31.37) David Stenbacka, 1–1 (36.00), 1–2 (45.44) Johan Holmberg, 1–3 (59.04) Kristoffer Wikner, 2–3 (59.31)

Skotten: 40–31