Vädret idag
Molnigt
2°C
Prognos januari 21, 2019
dag
Kastbyar
3°C
 

Sista chansen för HK Aranäs

Livlinorna är borta. HK Aranäs har analyserat varför HK Önnered dragit det längsta strået. Frågan är bara kan om de förändra matchbilden?

 

HANDBOLL. Toni Johansson sitter tillbakalutad på HK Aranäs kansli. Två timmar återstår till träningspasset men det är på söndag det gäller. 0–2 i matcher, det finns bara en utväg – tre raka vinster. Senast hade de chanserna att göra rycket men i de avgörande momenten var bortalaget vassast.

Detaljer från de två första kamperna har närstuderats.

– Vi har haft för lite målvaktsräddningar, vi har inte varit över tio. Sedan har vi inte varit tillräckligt bra framåt. De har trassat sönder vårt anfallsspel ganska rejält, säger han och utvecklar:

– Vi har saknat lite bredd i anfallsspelet trots att vi har pratat om det. De står kompakt i mitten men vi kliver ändå in där. Nu har vi lagt mer tid på att hitta det breda spelet. Vi ska sätta dem i valsituationer. Får de jobba över tid i sitt försvarsspel så går de bort sig till slut. 

Infann sig en lättnadskänsla när ni undvek sistaplatsen i serien?

– Jag tror inte det handlar om att vi har överskattat oss själva. Önnered besitter en bra förstasexa. Den här vilan kanske har gjort oss gott för att inse att jobbet behöver göras.

Hur pressad känner du dig?

– Jag var i en lite liknande sits när vi kvalade nedåt med Tyresö. Det var bäst av tre mot Kroppskultur och vi förlorade första med sex. Så situationen är inte helt ny för mig. Det är fortfarande först till tre som gäller. Men visst hade det varit skönare att leda med 2–0 än att ligga under med det.

Har för få klivit fram hittills?

– Vi har haft lite dålig utdelning på niometersspelarna. De har slagit sönder August Wiger och packat över och gett understöd till den spelaren Philip (Jonsson) ska göra genombrottet på. Där står de oftast med 2–2,5 gubbe varje gång. Vi måste få bredd på vänsternio och vinna kampen där för där finns det störst yta.

Vad talar för er?

– Våra målvakter är tillräckligt bra för att ha fler räddningar. Kommer Berka upp i 35 procent så vinner vi en sådan här match., det är jag övertygad om. Det som också talar för oss är att vi inte gjort någon toppinsats utan det har varit ganska mediokert.

Det talar också emot er, att ni inte har spelat bra.

– Så är det. Men vi får ta lärdom av matcherna – det är tydligt på videon hur de vill spela och hur vi vill agera. På träningarna går det åt rätt håll, men det gäller att få till på match också.

 

Toni Johansson pratar om det mentala spelet i en matchserie. Att en hemmaseger på söndag kan få pendeln att svänga över.

– Då tror jag att de känner en press att avgöra på hemmaplan. För går det till en femte match i Aranäshallen så tror jag aldrig att de tar oss. Då är vi störst, bäst och starkast.

Först måste HK Aranäs ta steg ett.

Christian Johansson
Reporter christian.johansson@norrahalland.se 0300 52 13 68

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

TYCK TILL:

Ständigt nya byggprojekt – växer Kungsbacka för fort?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera