Vädret idag
Molnigt
11°C
Prognos september 22, 2018
dag
Delvis soligt med åskstorm
13°C
 

  Döms för skattebrott – sex miljoner i beslag

  Kungsbackaföretagaren lät år efter år delar av inkomsterna gå in på dolda konton. Nu döms 65-åringen till fängelse och näringsförbud. Dessutom tar staten sex miljoner kronor i beslag. Två familjemedlemmar döms till samhällstjänst.

   

  År efter år deklarerade företagaren för några hundratusen som kom in på företagskontot. Men samtidigt sattes det in stora summor på familjens privata konton som aldrig redovisades i bokföringen.

  Under 20 års tid ökade företagarens förmögenhet med 20 miljoner. Arv och vinst på premieobligationer var hans svar när Skatteverket och polisen slog till, men det köper tingsrätten bara delvis.

  Rätten anser det bevisat att de summor som satts in på kontona kom från kunder som betalat kontant. I överföringarna finns både namn och beskrivningar av de arbeten som utförts, så det är ingen tvekan om att pengarna är kopplade till företaget, slås fast i domen.

  Men det går inte att utesluta att en del stora insättningar verkligen kom från annat än arbete. Därmed anser tingsrätten att sex miljoner är ett rimligt krav från staten.

  Skattebrottet är grovt och har hållit på i flera år, därför blir straffet ett år och åtta månaders fängelse. Mannen får dessutom näringsförbud i fem år.

  De två familjemedlemmarna anses delvis ha varit i händerna på företagaren, så även om de döms för medhjälp till grovt skattebrott stannar straffet vid samhällstjänst.

  Kristian Alm
  Reporter 0300- 52 13 66

  TYCK TILL: Kommentera artikel

  Kommentera detta inlägg

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  NYHETER

   DebattLäs mer >>

   TYCK TILL:

   Kommunanställda ska erbjudas billig förmånscykel. Rätt eller fel?

   Visa Resultat

   Loading ... Loading ...

   Diskutera TYCK TILL

   Kommentera

   DET HÄNDERLäs mer >>

   Fredag 21 september

   kl 9.30–11.30 Kyrkans öppna förskola i Tölö församlingshem. För barn 0-5 år i vuxens sällskap.

   kl 11.30–14 Fairtrade café i Tölö församlingshem. 

   Lördag 22 september

   kl 10 Skördebasar i Idala församlingshem. Grönsaker, ägg, bröd, blommor med mera. Lotterier och kaffeservering. Arr: Föreningen Idalabodens vänner. 

   kl 11–14 Familjelördag på Kullaviks bibliotek. Testa origami.

   kl 11–15...

   Läs Mer

   Så här funkar eNH!