Vädret idag
Delvis soligt
17°C
Prognos juni 22, 2018
dag
Moln ibland
17°C
 

Döms för skattebrott – sex miljoner i beslag

Kungsbackaföretagaren lät år efter år delar av inkomsterna gå in på dolda konton. Nu döms 65-åringen till fängelse och näringsförbud. Dessutom tar staten sex miljoner kronor i beslag. Två familjemedlemmar döms till samhällstjänst.

 

År efter år deklarerade företagaren för några hundratusen som kom in på företagskontot. Men samtidigt sattes det in stora summor på familjens privata konton som aldrig redovisades i bokföringen.

Under 20 års tid ökade företagarens förmögenhet med 20 miljoner. Arv och vinst på premieobligationer var hans svar när Skatteverket och polisen slog till, men det köper tingsrätten bara delvis.

Rätten anser det bevisat att de summor som satts in på kontona kom från kunder som betalat kontant. I överföringarna finns både namn och beskrivningar av de arbeten som utförts, så det är ingen tvekan om att pengarna är kopplade till företaget, slås fast i domen.

Men det går inte att utesluta att en del stora insättningar verkligen kom från annat än arbete. Därmed anser tingsrätten att sex miljoner är ett rimligt krav från staten.

Skattebrottet är grovt och har hållit på i flera år, därför blir straffet ett år och åtta månaders fängelse. Mannen får dessutom näringsförbud i fem år.

De två familjemedlemmarna anses delvis ha varit i händerna på företagaren, så även om de döms för medhjälp till grovt skattebrott stannar straffet vid samhällstjänst.

Kristian Alm
Reporter 0300- 52 13 66

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

NYHETER

DebattLäs mer >>

ANNONS

TYCK TILL:

Hur ska du följa fotbolls-VM?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERLäs mer >>

Onsdag 20 juni

kl 13.30–15.30 Stickcafé i Onsala församlingshem.

kl 14 Traditioner och högtider. Nu är det snart midsommarafton, men hur gjorde man förr? Vad firade man och hur firade man högtider? Du får lära dig allt om påskens, julens och midsommarens mysterium i Äskhults by. Anmälan. 

kl 14 Naturumguidning. Upptäck varför Fjärås Bräcka är unikt. Lär dig om gravarna, geologin, ljungheden eller småkryp.

Kl 19 Bingo...

Läs Mer

Sommarkampanj!