Vädret idag
Molnigt
-5°C
Prognos februari 25, 2018
dag
Molnigt
-4°C
 

Sekelskiftsdröm till salu

Går du i hustankar och drömmer om en sekelskiftsvilla med både centralt läge, pool och egen brygga?
Då är det läge att slå till. En sådan finns just nu ute till försäljning precis bredvid ån i centrala Kungsbacka. Om de nuvarande ägarna Ulf och Rose-Marie Krantz kan förmå sig till att överge den…

 

Ulf Krantz Foto: Christina Nordwall

 

– Vi har tvekat fram och tillbaka. Det är ju verkligen ett häftigt läge och vi älskar huset, men i ärlighetens namn är det i nuläget lite för stort för oss, säger Ulf Krantz över telefon från Kroatien där han och hustrun just nu befinner sig på semester.

 

Den 200 kvadratmeter stora sekelskiftesvillan på åtta rum och kök – och med ett separat hus på 45 kvadratmeter fördelat på två rum och kök på innergården – ligger på Västergatan, precis bredvid Kungsbackaån.

– Vi flyttade hit från Åsa för snart fem år sedan. Vi har fem pojkar, varav framför allt den ena av dem där och då spelade väldigt mycket hockey, och vi orkade helt enkelt inte hålla på och pendla fram och tillbaka, berättar Ulf Krantz.

– Men nu börjar de bli stora, två har redan flyttat hemifrån och nu känner vi väl att huset egentligen är lite för stort för oss. Hustrun längtar dessutom tillbaka till Åsa, lugnet och lukten av hav…

 

Men det är inte helt enkelt, tycker Ulf då läget precis intill ån och med en stor insynsskyddad innergård, pool och egen brygga, förstås även det skänker njutning och livskvalitet.

– Nu har vi i nuläget ingen båt, men tidigare när vi hade det var det ju bara att ta sig med den ut till havet. Eller med kajak längs ån, som vi också paddlat mycket.

 

Ulf Krantz vet egentligen inte så mycket om villans historia mer än att det dåvarande huset på platsen brann ned i den stora branden i Kungsbacka 1845.

– Därefter ska man, vad jag fått veta av den förre ägaren, byggt upp det nuvarande huset med virke hämtat från Fjärås. Det ska ha stått färdigt 1846, även om andra uppgifter säger 1911. Sedan har man förstås både byggt om och till och fixat enligt konstens alla regler, för marken är Q-märkt, vilket betyder att man inte får ändra hur som helst, berättar Ulf Krantz.

Det är med blandade känslor han och hustrun lagt ut huset till försäljning.

– Vi har väl sagt som så, att får vi någon som är beredd att betala det vi begärt slår vi till, annars kanske vi bor kvar några år till.

Det begärda utgångspriset för huset är 10 200 000 kronor.

 

Foto på fastigheten: Fastighetsbyrån

Camilla Moestedt
Reporter 0300- 52 13 58 camilla.moestedt@norrahalland.se

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

NYHETER

DebattLäs mer >>

ANNONS

TYCK TILL:

Allergipannkakor tillverkas inte mer - därför får inga elever pannkakor. Rätt eller fel?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERLäs mer >>

Lämna ditt bidrag till Det händer här!

Tisdag 20 februari

kl 9–11.30 Öppen förskola i Varlakyrkan. För barn 0–5 år i vuxens sällskap.

kl 9-15 Gällinge träffpunkt för seniorer i Gällinge församlingshem.

Kl 10.30–13 Stickkafé på Kuggaviksgården i Åsa. Arr: Kungsbacka hemslöjdsgille.

kl 12 Orgel till lunch i Släps kyrka. Konsertorganist Gustav Jannert spelar bland annat Bach, Mozart och Brahms. Därefter lunch...

Läs Mer