HANDBOLL 2018-03-11 KL. 16:41

Fortfarande obesegrade inför slutet

HK Aranäs står fortfarande obesegrade på hemmaplan. När tiden tickade ut i matchen mot Ystad åkte guldhattarna på för hemmapubliken som stod upp och klappade händerna.

HANDBOLL: DIVISION 1

HK Aranäs – Ystad IF HF 32–21 (14–11)

Hemmalaget hade svårt för att komma igång under den första halvleken, och Ystad drog ner speltempot rejält. Något som skapade en stress i laget.

– Det blir otroligt frustrerande för vi vill spela snabbt. Men vi knöt ihop säcken bra tycker jag, säger Matilda Rosblad.

Stundom var det svårt för HK Aranäs att bryta sig igenom Ystads försvar. Tydligt var att Ystad hade mer att spela för än Aranäs som redan är klara för uppflyttning till allsvenskan.

Efter tolv minuter in i den andra halvleken ledde Aranäs med 22–15 och Ystad hade dragit på sig två utvisningar. En snygg retur skapade en löpning tvärs över planen och ett stenhårt mål av Malin Wingård tangerade 23–15 innan Ystads tvåminutare hann ticka ut.

Det fanns highlights i matchen där Aranäs briljerade och visade varför de är seriesegrarna. Som när Mikaela Geberg levererade en klockren passning från vänsterkanten till Tilda Palm i mitten som satte ett stenhårt skott rakt i nätet bakom Ystadmålvakten.

När laget redan är klara för allsvenskan är det svårt att hitta fokus och tagga upp inför de sista matcherna. Något som Aranäs pratat mycket om, men målet är att avsluta säsongen på ett snyggt sätt.

När det var en minut kvar på klockan ställde sig publiken upp och klappade i händerna för att heja hem laget. Med en hemmamatch kvar på säsongen står de obesegrade i Aranäshallen. Och trots att laget inte nådde upp till samma spelnivå mot Ystad IF, hade motståndarna inte mycket att sätta emot segermaskinen. I slutsekunderna åkte guldhattarna på och laget kunde ta hem ännu en seger.

– Det är nästan overkligt, men det känns underbart och ett bevis på att vi är bra, säger Matilda Rosblad.

Matchfakta:

Målskyttar, HK Aranäs: Matilda Rosblad 7, Malin Wingård 6, Tilda Palm 5, Louise Karlefeldt 4, Julia Karlsson 3, Josefine Rudvall 3, Ida Espling-Ek 3, Johanna Zaman