Vädret idag
Molnigt
17°C
Prognos juli 21, 2017
dag
Regn
18°C
 

Satsar stort runt torget

Mer asiatiskt och mer hamburgare.

Kim Schek fortsätter att satsa i Kungsbackas innerstad och öppnar i maj Bao kitchen i Lokal 10:s gamla lokal i Tullen 8-huset vid torget.

 

Mikael Enander drev tidigare restaurang i hörnlokalen mot Storgatan till, men bestämde sig att sälja för att istället satsa helt på verksamheten Tullen 8:2, i andra delen av huset.

– Vi har tre barn, och jag ville hellre kunna fokusera på familjen än en restaurang till, säger Mikael Enander som redan tidigare släppt ifrån sig Mustard i det bruna huset.

 

Kim Schek hade egentligen planerat att komplettera sin nuvarande verksamhet med en container med asiatisk mat på den brända tomten i hörnet av Kungsbacka torg.

– Meningen var att vi skulle ha en container där under två år. Men sedan flaggade fastighetsägaren för att det nog kommer att börja byggas där tidigare än så. Då var det inte värt kostnaden längre och när Lokal 10 blev ledig satsade jag istället på den.

Bao kitchen heter den nya restaurangen, där det ska serveras modern, asiatisk mat.

 

Vid sidan av nya Bao kitcken och Burger har Kim Schek sedan i höstas även tagit över driften i det bruna huset på torget, nu med namnet Mocca. Planerna har varit många och varierade.

– Från början ville vi göra det till ett sommarcafé med fullständiga rättigheter, men kommunen sa nej eftersom hela verksamheten är utomhus.

De senaste veckorna har man experimenterat med öppettiderna, för att få en bild av när det är bäst att ha öppet.

– Hittills har vi haft öppet ungefär fyra timmar om dagen. Det kommer att bli mer nu när vädret blir bättre. Då kommer vi också att börja servera samma dagens lunch på Mocca som vi har på Burger.

 

Ann Kristin Ekman
Reporter 0300- 52 13 63

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

NYHETER

ANNONS

TYCK TILL:

Är det OK med trasiga jeans?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERMer >>

Lämna ditt bidrag till Det händer här!

Fredag 21 juli

kl 10 och 13 Bräckans naturvårdsskola. Vad kan du göra för att hjälpa växter eller djur att trivas och varför är det viktigt? Följ med ut i reservatet med spade eller sekatör och hjälp pedagogerna att hjälpa naturen på Fjärås Bräcka. 

Lördag 22 juli

kl 13 Guidning på Hunehals borg, vid Hanhals holme. Inställt vid regn. 

kl 14 Bromsar – insektsvärldens...

Läs Mer