HANDBOLL 2017-12-11 KL. 08:33

Särökometerna lämnade nedflyttningsplatsen

De brukar vara i slutet av matcherna som de avgörs – i Särö idrottshall var det tvärtom. Särökometerna vann på sin start och belönades med en skjuts uppåt i tabellen.

HANDBOLL: DIVISION 3

Särökometernas HK – IK Celtic 25–23

Hemmalaget var rappast ut blocken och kunde tidigt rycka åt sig en 8–5-ledning i Särö idrottshall och det var ett försprång de inte släppte. I paus var Särökometernas ledning 14–11 efter att William Wikand smällt dit ett distansskott med fem sekunder kvar.

I andra halvleken fortsatte samma tendens. Så fort gästerna IK Celtic började komma riktigt nära så kom ett svar från Särökometernas HK.

Ulf Edelborg studsade dit 17–14 från linjen.

Gustav Rudvall placerade in 19–16 från halvdistans.

Efter en upprullning från vänstersexan Henrik Stockhaus läge från kanten – målvakten stötte hårt och fick se sig grundlurad när 25-åringen knorrade dit 22–19.

– Jag kände att det var läge.

– Du hade tur på den va? frågade domaren med ett leende efteråt.

– Jag har gjort tillräckligt många sådana för att vara säker på att den skulle sitta.

När målvakten Patrik Kalin Johansson fick tag på ett niometersskott och Särökometerna, genom Henrik Stockhaus, följde upp med att sätta 24–21 på straff var saken klar. Bortalaget chansade, tog ut målvakten och testade ett 7-mot-6-spel utan att komma närmare och hemmalaget kunde segerjubla för tredje gången den här säsongen.

– En riktigt skön seger. Vi har tränat på bra det senaste och vi viker inte ner oss. Vi har inte de dipparna som vi tidigare har haft och vi spelade som ett lag, säger sjumålsskytten Henrik Stockhaus.

I och med vinsten lämnade de nedflyttningsplatsen och hoppade upp till plats sju i en något haltande tabell.

– Det är en väldigt lättnad, man slipper grubbla på det. Vi ska fortsätta att spela så här, då tror jag att vi kan vinna många fler matcher, säger vänstersexan.