Vädret idag
Molnigt
1°C
Prognos januari 20, 2018
dag
Mestadels molnigt
2°C
 

  Samlar pengar till Musikhjälpen

  I måndags drog årets Musikhjälp igång i radio och tv. Även i Kungsbacka uppmärksammas händelsen genom en insamlingsaktion av elever på Beda Hallbergs gymnasium som i veckan ska försöka dra sitt strå till stacken på årets tema: barn är inte till salu!

  – Vi kommer i morgon, torsdag att anordna olika aktiviteter som försäljning och lotteri utanför cafeterian på Aranäsgymnasiet för att försöka få fler unga att bidra. Men då även informera och sprida budskapet om barnsexhandel och det som händer, både utomlands och här i Sverige genom att bland annat visa film, berättar Susanna Eldhe, en av eleverna bakom initiativet.

  – Vi vill göra fler uppmärksamma på hur vanligt det här tyvärr är och hur viktigt det är att säga ifrån. Varje minut säljs fyra barn och genom tillgången till internet blir det bara enklare och enklare. Vi vägrar att låta barnmisshandel normaliseras bara för att det för många är för tabu att prata om.

  Men eleverna lovar att det inte bara kommer bli en ”tung” tillställning.

  – Vi kommer till exempel också köra karaoke och utmana Aranäs rektor. Under onsdagskvällens hockeymatch mellan Hanhals Kings och Grästorps IK kommer vi också att finnas på plats i ishallen där vi anordnar en pingisturnering.

  För eleverna, som går andra året på samhällsvetenskapsprogrammet, är målet förstås att försöka få in så mycket pengar som möjligt och slå 2014 års rekord då man samlade in 27 000 kronor. Då var temat att försöka stoppa spridningen av HIV.

  – Därefter har skolan medverkat även 2015 och 2016 då vi samlade in runt 8 000 respektive 12 000 kronor, berättar Ida Marber. Hon sitter tillsammans med Susanna Eldhe, Linn Lindelöf och Lisa Bard  i marknadsföringsgruppen för projektet som ingår i deras utbildning i organisation och ledarskap.

  2015 och 2016 var temat för Musikhjälpen klimathotet respektive barn i krigs rätt att gå i skola. Tjejerna hoppas nu att även årets  aktiviteter ska få både unga som gamla att engagera sig och ta ställning genom att hjälpa till att hjälpa.


  Fakta/Musikhjälpen

  Musikhjälpen är ett Public serviceformat från Holland. Alla länder som är med samlar innan jul in pengar för en gemensam sak.
  I Sverige är det ett samarbete mellan SR, SVT och Radiohjälpen och går ut på att engagera lyssnare/tittare att bli givare.

  Grundidén är att publiken betalar för att önska en låt och förena publikens intresse för musik med engagemang för medmänniskor världen över. 

  Livesändningarna, som i år sker från Umeå med start i måndags, pågår till och med söndag. Programmet sänds i P3, SVT Play och SVT2.
  Förutom att önska musik går det också att skänka pengar genom olika insamlingsaktiviteter, som precis som i Kungsbacka anordnas över hela Sverige.
  Bilden: Susanna Ehlde, Ida Marberg, Linn Lindelöf och Lisa Bard på Beda Hallbergs gymnasium hoppas många vill vara med och hjälpa. Foto: Camilla Moestedt

  Camilla Moestedt
  Reporter 0300- 52 13 58 camilla.moestedt@norrahalland.se

  TYCK TILL: Kommentera artikel

  Kommentera detta inlägg

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  NYHETER

   DebattLäs mer >>

   ANNONS

   TYCK TILL:

   Ett mässlingfall hittat i Kungsbacka. Är du rädd för att bli smittad?

   Visa Resultat

   Loading ... Loading ...

   Diskutera TYCK TILL

   Kommentera

   DET HÄNDERLäs mer >>

   Lämna ditt bidrag till Det händer här!

   Fredag 19 januari

   kl 9-12 Öppen förskola i Tölö församlingshem. För barn 0-5 år i vuxens sällskap. 

   kl 9–12 Öppen förskola i Onsala församlingshem.  

   kl 9–13 Småbarnsrytmik på Kulturhuset Fyren med rytmik och sagor för de allra minsta (0–4 år). 

   kl 10–12 Promenad i Kungsbacka. Föranmälan. Arr: Anhörigcenter. 

   kl 11.30-14 Fairtrade café i Tölö...

   Läs Mer