Vädret idag
Klart
3°C
Prognos november 21, 2018
dag
Mulet
4°C
 

Revanschlystet Frillesås behåller ledningen

 

Revanschlustan genomsyrade Frillesås inför årets sista match. Men snöridån gjorde det svårt för lagen på Sjöaremossen. Det var blött och tungt på plan, men trots det tuffa motståndet så lyckades Frillesås att säkra sin plats i serietoppen.

 

BANDY: BANDYALLSVENSKAN

Frillesås BK – Åby/Tjureda IF 3–2 (2–1)

 

”Såååjaaa!” hördes en glad Mattias Johansson ropa till sina lagkamrater i omklädningsrummet. Humöret hos spelarna i Frillesås BK efter årets sista match var på topp.

– Det känns så skönt! Vi har haft två tuffa matcher mot Åby/Tjureda och det känns bra med en seger efter förlusten, säger tränaren.

Efter att ha stått obesegrade i tio matcher fick Frillesås se sig besegrade av Åby/Tjureda på annandagen. Det var därmed ett revanschlystet lag som klev ut på isen på Sjöaremossen för att spela returmatchen mot samma motståndare. Och stämningen på planen var minst sagt laddad.

– Vi var nästan övertaggade i första halvlek. Men det var andra tag nu, förra matchen fick vi stryk för att vi inte var på hugget så vi var revanschsugna idag, säger Johansson och ler.

Men vädret gjorde det svårt för lagen att spela maximalt. Det täta regnet varvades med stora, dalande snöflingor. Stundom var det svårt att se genom snön. Lagom till halvtidspausen klarnade vädret en aning. Då stod det 2–1 till hemmalaget.

– Det blir en annan typ av spel. Det blir blött och tungt och jobbigt att åka. Man tappar bollen några gånger för att man får snö i ansiktet, förklarar Johansson om svårigheterna som vädret kan skapa.

Åby/Tjureda hade svårt för att få upp sina spelare och spelade långa bollar över planen. Men Frillesås behöll lugnet på planen och kunde passa upp bollarna och lyfte laget vid anfall. Efter 50 spelade minuter säkrade Calle Johansson 3–1–målet och kunde ta ner pulsen en aning. Men Åby/Tjureda jagade på och med drygt 70 minuter på klockan satte bortalaget 3–2 genom ett frislag. När slutsignalen ljöd gick ett jubel genom hemmalaget som sträckte upp klubborna mot skyn. Hemmasviten förblev orörd året ut.

– De som var hetast avgjorde matchen, och idag var det rättvist. Vi var lite piggare än dem, säger Johansson.

Vad tar ni med er från denna match?

– Framför allt tar vi med oss två poäng och att vi fortfarande leder serien, skrattar Mattias Johansson.

 

 

Matchfakta:

Frillesås BK – Åby/Tjureda IF 3–2 (2–1)

1–0 (05.31) Adrian Emretsson, 1–1 (11.41), 2–1 (39.39) Adrian Emretsson, 3–1 (51.23) Calle Johansson, 3–2 (70.55)

 

Caroline Holmgren
Reporter caroline.holmgren@norrahalland.se 0300-52 13 57

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tid & PlatsLäs mer >>

LÖRDAG 24 NOVEMBER

13.45. Träningsmatch Kungsbacka IF - Norvalla IF, Kungsbacka Sportcenter konstgräs.

 

LÖRDAG 1 DECEMBER

11.00. Tölö gymnastikförening har uppvisning lördagEN 1 december i Aranäshallen kl 11.00, 13.30 och 16.00. Insläpp 30 minuter före. Inträde.

Läs Mer

TYCK TILL:

På fredag är det Black Friday i butikerna, kommer du att passa på att julhandla då?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera